В Ірпінській школі № 17 кардинально оновили актову залу (відео)

В оновленій актовій залі Ірпінської школи №17 і інструменти звучить по новому, демонструє директор школи Іван Пташник. Зараз тут проходять перші репетиції після капітального ремонту приміщення. Його облаштували так, що водночас можна проводити заняття не лише на сцені, але й у залі. І учні, й керівники гуртків в один голос заявляють: актову залу просто не впізнати.

Наталія Гончар, художня керівниця дитячого ансамблю «Galaxy Dance»:
«Світліший зал, і дуже гарно тут стало».

Учениця:
«Нові вікна, вони виглядають гарно, та зал став охайнішим».

Тетяна Белюга, керівниця вокального гуртка:
«Наш інструмент біля вікна, і постійно з вікна дуло. Вікна були дерев’яні. А зараз ми проводимо заняття – і просто одне задоволення».

Ця актова зала була добудована до школи понад 40 років тому, і з того часу жодних капітальних ремонтів не проводилось. І тому тут замінили геть усе: кардинально оновили стіни, замінили електропроводку, зробили нову стелю, нове освітлення, осучаснили сцену.

Іван Пташник, директор Ірпінської ЗОШ №17:
«Посередині – білий екран. У майбутньому будуть проєктуватися туди всі наші дійства, які будуть відбуватися на сцені. (Це дозволить) не забирати площу сцени, не ставити спеціально екрани, щоб можна було мультимедійно щось показати».

Єдине, що залишилося від колишньої зали – це дубовий паркет. Але його так майстерно відреставрували, що виглядає він, як новенький. Прикрашають зал зручні стільці замість колишніх дерев’яних, ще радянського зразка.

Учень:
«Зараз вони іншого кольору і мякі».

Петро Король, голова ради школи, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Цю актову залу вдалося відремонтувати частково за кошти Громадського бюджету, який підтримали наші учні, що випустилися зі школи, батьки, вчителі, керівники закладу. Дуже вдячний усім, хто брав участь у Громадському бюджеті, тому що ми бачимо, який шикарний результат на сьогоднішній день у нас є».

Іван Пташник:
«Дякуючи цій програмі, яка завдяки Ірпінській міській раді в нас у місті працює, ми отримали 490 тисяч. На сесії додали нам ще близько 800 тисяч гривень для того, щоби повністю закінчити і облагородити територію біля актової зали».

Окрім внутрішнього ремонту, над актовою залою переклали покрівлю, відремонтували та утеплили зовнішню стіну. Ще її пофарбують і біля дверей викладуть плиткою сходинки. Цього літа на нові замінили геть усі вікна у школі. Директор каже – на цьому не зупинятимуться. Поступово оновлюватимуть і інші застарілі конструкції закладу.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300