У Боярці оголошено конкурс громадських проектів на 1 млн грн

реальні справи фото1

Про це повідомив Володимир Карплюк, лідер партії «Нові обличчя» у своєму блозі для інтернет-ресурсу КиевВласть .

«Реальні справи» — конкурс громадських ініціатив, організатором якого виступає Володимир Карплюк та громадська організація «Нові обличчя Київщини». Загальний фонд конкурсу — 1 млн гривень, у рамках якого буде надано для переможців від 5 до 15 грантів. Бюджет кожного проекту становитиме від 50 до 200 тис грн. 

Володимир Карплюк наголошує, що проекти можна подати в 5-ти категоріях:

  • “Затишний двір” – в цій категорії подаються  проекти, які покращать благоустрій дворів і вулиць Боярки.
  • “Енергоефективність та енергозбереження” –  це може бути заміна старих вікон і дверей на енергозберігаючі, заміна систем освітлення приміщень загального користування та вулиць, запровадження інших інноваційних енергозберігаючих технологій.
  • “Чисте довкілля” –  облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів, здійснення інших заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації на території громади.
  • “Змістовне дозвілля” –  проведення освітніх, спортивних і культурно-мистецьких заходів.
  • “Дитячий майданчик” — встановлення нових ігрових комплексів для дітей або оновлення вже існуючих.

Подати заявку на конкурс можна за посиланням: http://www.sprava.kiev.uaЗбір заявок триває до 1-го травня.

На даний час на конкурс громадських проектів “Реальні справи” подано лише 8 заявок.

«На мою думку — це низький показник, адже багато мешканців Боярки не задоволені благоустроєм, освітленням чи спортивною інфраструктурою свого міста. Проект “Реальні справи” – це можливість перетворити своє невдоволення на результат, який зробить місто кращим. Тому запрошуємо мешканців Боярки активніше приєднуватися до проекту. Наша держава, наші міста і села – це, в першу чергу, ми з вами. Давайте зробимо 2019 рік – роком реальних справ, реальної роботи і реальних результатів», — заявив лідер Нових облич Володимир Карплюк.

У повній версії свого блогу для КиївВласть Володимир Карплюк також детально розповів про те, які громадські інціативи було реалізовано в Ірпені та звернувся до мешканців Боярки:

«За останні роки команда “Нові обличчя” отримала успішний досвід реалізації громадських проектів. Тому наші фахівці вже багато разів виступали в якості експертів з цього питання для різних громад. З радістю допоможемо реалізувати такі ініціативи у чудовому місті Боярка! Бажаю боярчанам  успіху у цій справі!».

Раніше повідомлялося, що в Ірпені розділять 2,5 млн грн між креативними ідеями мешканців.

Також Володимир Карплюк закликав парламент призначити вибори мера в Ірпені та заявив, що Ірпінь готовий до співфінансування з Києвом будівництва траси для громадського та велотранспорту .

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300