Книга ірпінського письменника Сергія Мартинюка номінується на Шевченківську премію

Photoeditorsdk Export 2 10

Всеукраїнська громадська організація «Товариство «Знання» України» представила книгу ірпінського письменника Сергія Мартинюка «Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують» на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2023 року в номінації «Література». Про це повідомляє сайт Комітету з Шевченківської премії.

«У книзі С. Мартинюка «Пишаюсь, що я Українець…» вражає передусім його могутня віра у велике майбутнє України. Вона, на наше переконання, цінна тим, що вчить, як із малоросів переродитися в українців, гордих, незламних, вольнолюбивих. Ця книга втілює новий літературний напрям, бо належить до літератури, яка вчить перемагати. Як говорить сам автор книги Сергій Мартинюк: «Я вважаю своїм пріоритетом започаткувати нове мислення нової української еліти, надихнути на відродження рідного «Я». Хочу надихнути на головне – ми маємо створити нову націю із попелу – націю з розумом Переможців», – йдеться в поданні Товариства «Знання». 

Нагадаємо, творчість Сергія Мартинюка вже відзначена всеукраїнськими літературними преміями імені Юрія Яновського, Володимира Сосюри, Василя Юхимовича. У липні цього року ірпінський письменник став лауреатом Всеукраїнської премії «Літературний Парнас».

Сергій Мартинюк – учасник оборони Ірпеня. З 24 лютого ц. р. він із власною мисливською зброєю вступив до територіальної оборони з позивним «Письменник» та брав участь у боях із російськими окупантами.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300