В Ірпені провели тренінг із надання допомоги потерпілим у ДТП (фото)

73375587 2582658125354027 1751393156848418816 O

Головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський провів сьогодні для всіх охочих тренінг із надання першої допомоги при дорожньо-транспортних пригодах.

Заняття пройшло просто неба – на паркувальному майданчику біля стадіону «Чемпіон». Серед слухачів були, зокрема, в. о. Ірпінського міського голови – секретар міськради Андрій Літвинов, ініціатор тренінгу, голова Ради учасників АТО Антон Головенко, керівник «Муніципальної варти» Микола Ковальчук та його колеги.

Під час навчання Андрій Літвинов зіграв роль потерпілого. «Ні, мені не стало зле))… Головний лікар первинної медицини Андрій Левківський провів тренінг, як себе вести при ДТП. Побув у ролі потерпілого», – прокоментував він фото заняття.

«Присутні дізналися, як надати першу медичну допомогу, що має бути в аптечці, яка послідовність дій, якщо ви побачили аварію і хочете допомогти. Дуже корисні знання», – зазначив посадовець.

Він висловив подяку Андрію Левківському та попросив його скласти й оприлюднити перелік найнеобхіднішого, що має бути в автомобільній аптечці. «Як ми сьогодні з‘ясували, мінімального офіційного переліку явно недостатньо… Можливо, це збереже комусь життя», – зауважив Андрій Літвинов.

«Кардинально змінити свою аптечку» вирішив після тренінгу Антон Головенко. «Це було дуже круто! Дуже цікаво! Дуже пізнавально!.. Говорили про речі, які рятують життя. Але говорили про це з легкістю та доступністю», – поділився враженнями голова Ради учасників АТО.

«А ви знали, що штучне дихання можна робити через ніс? А про те, як правильно накладати джгут на шию? А про те, коли краще взагалі не підходити до потерпілого? Це все ми сьогодні обговорювали… Особисто я дізнався багато цікавого і при необхідності буду почувати себе більш впевнено», – додав Антон Головенко.

«Сподіваємось на цьому не зупинятись, багато ще лишилось поза обговоренням, тож ми з колегами готові поділитись своїм досвідом та допомогти людям», – зазначається в дописі міського центру первинної медико-санітарної допомоги, опублікованому на його сторінці у фейсбуці після тренінгу.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300