29 ірпінських родин незабаром отримають за обласною програмою нове житло

Photoeditorsdk Export (2)

За кошти, виділені обласною владою, для мешканців Ірпеня, які втратили житло, незабаром придбають 14 квартир і збудуть 15 будинків. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин за результатами засідання комісії Київської обласної військової адміністрації з питань надання та відновлення житла, зруйнованого внаслідок бойових дій.

«Нам повідомили, що станом на зараз у межах виділеного областю фінансування для людей, які втратили житло, є можливість придбати 72 квартири та збудувати 70–75 будинків (залежно від площі) на всю Київщину. Із них 14 квартир та 15 будинків передбачили для мешканців Ірпеня, і це найбільше серед усіх громад області», – розповів мер.

Він відзначив, що, «враховуючи масштаби руйнувань Ірпеня, це не вирішує проблем всіх жителів, але це вже початок, і принаймні ці 29 родин вже скоро отримають дах над головою».

«Ми розуміємо, що зараз державні кошти ідуть на оборону. І це правильно. Тож робимо усе, щоб знаходити додаткові джерела фінансування для відбудови нашого міста», – підкреслив Маркушин.

За його словами, на засіданні комісії наголошувалося, що першочергово житло за обласними програмами отримуватимуть родини загиблих захисників та багатодітні сім’ї. Чиї саме заявки будуть погоджені поіменно, повідомлять наступного тижня.

Нагадаємо, в колишньому таборі ім. Ю. Гагаріна в Ірпені за місяць-півтора облаштують гуртожитки для тимчасового проживання 500 ірпінців, які залишилися без житла. У суботу в санаторії «Дубки» відкрили модульне містечко, розраховане на 350 осіб.   


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300