8 квітня в Ірпені попрощаються з відомим фотохуджником Юрієм Косіним

Photo 2023 04 05 16 19 31

Цієї суботи, 8 квітня, о 12:00, на Ірпінському міському кладовищі відбудеться захоронення праху відомого українського фотомитця, викладача, куратора, експерта з фотовиставок та члена спілки фотохудожників України Юрія Косіна. Про це повідомили в Ірпінській міській раді.

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну та бойові дії в Ірпені, Юрій Косін був змушений евакуюватися в Краків, де жила його донька. Там він у жовтні минулого року у віці 75 років і помер.

Родом Юрій Косін з Кіровоградщини, але останні 34 роки свого життя прожив в Ірпені. Фотографував безліч речей, але найбільш відомими стали його фотографії з Чорнобильської зони відчуження. У 1986-1987 роках він був ліквідатором на Чорнобильській атомній станції, а згодом часто їздив туди, як сталкер, щоб зробити історичні фотографії та показати їх усьому світові.

Фотовиставки Юрія Косіна проходили у багатьох країнах світу. Зокрема, у Великій Британії, США, Німеччині, Швейцарії, Ізраїлі, Польщі, Бельгії, Латвії, Литві та багатьох інших країнах.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300