Реклама

Американське місто Маямі стане побратимом Ірпеня

Американське місто Маямі стане побратимом Ірпеня

Американське місто Маямі (штат Флорида) стане побратимом Ірпеня. На сьогоднішній позачерговій сесії Ірпінської міськради депутати проголосували за укладання угоди про співробітництво й партнерство між містами.

«У Маямі таке ж рішення прийняли наприкінці липня. Попереду в нас – підписання угоди з мером Маямі Френсісом Суаресом», – зазначив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Він подякував народному депутату України Мар’яну Заблоцькому та голові Інвестиційної ради Ірпеня Володимиру Карплюку «за допомогу та сприяння в налагодженні таких важливих для нас міжнародних зв’язків».

«Місто Маямі запропонувало побратимство Ірпеню. У Маямі не так багато міст-побратимів, установлюються ці зв’язки доволі довго, деякі з 70-х років, і там тільки дев’ять міст-побратимів. Це дійсно унікальний шанс, зокрема в економічному плані. Місто дуже багате. Бюджет лише поліції Маямі десь такий, як у нас був бюджет армії до війни. Місто надзвичайно цікаве в плані розвитку нерухомості, володіє багатьма технологіями. Упевнений, що це побратимство дозволить Ірпеню також краще розвинутися», – наголосив, виступаючи на сесії, Мар’ян Заблоцький.

Нагадаємо, у 2018 році побратимом Ірпеня стало американське місто Мілвокі (штат Вісконсин). Угоду про співпрацю підписали тодішні мери міст Володимир Карплюк і Том Баррет.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!