Анастасія Попсуй виграла апеляцію

Photoeditorsdk Export (23)

Сьогодні Київський апеляційний суд скасував постанову Ірпінського міського суду від 16 вересня 2019 року, якою тодішню в. о. міського голови Ірпеня Анастасію Попсуй звинувачено в тому, що вона не забезпечила належного оприлюднення інформації щодо громадських слухань з приводу оновлення генплану міста.

«Постановою Київського апеляційного суду скасовано постанову Ірпінського міського суду Київської області, якою Анастасію Попсуй визнано винною в незабезпеченні оприлюднення наборів відкритих даних, що стосуються усіх розпорядників інформації, на єдиному веб-порталі відкритих даних. Винесено нову постанову, якою провадження у справі закрито на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Постанова оскарженню не підлягає», – розповіла адвокат Попсуй Вікторія Мозолевська.

Вона зазначила, що «суддя апеляційної інстанції О. Гриненко звернув увагу, що в постанові суду першої інстанції від 16.09 2019 р. не обґрунтовано належним чином, за порушення яких законів України щодо неоприлюднення інформації за ст. 212-3 КУпАП України Анастасія Попсуй притягається до адміністративної відповідальності, а суддя першої інстанції лише перерахував Закони України, які вказані в ст. 212-3 КУпАП України».

Нагадаємо, у серпні та вересні 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд двічі підтвердив, що громадські слухання щодо оновлення генерального плану Ірпеня, які відбулися 30 листопада 2018 року, були проведені відповідно до законодавства. Раніше відповідні рішення приймав Київський окружний адміністративний суд.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300