Анастасія Попсуй: «Звернення до Верховної Ради – наш черговий крок до справедливості»

124

В. о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуй прокоментувала рішення міськради «Про звернення до Верховної Ради України з ініціативою прийняття законопроекту щодо захисту прав інвесторів житлового будівництва та врегулювання зобов’язань відносно довгобудів». Коментар вона опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці.

«Ми подали безліч позовів до суду та заяв у прокуратуру, аби захистити права інвесторів ірпінських недобудов. Правоохоронні органи нарешті мають почати карати винних. І звернення під час сесії до Верховної Ради – наш черговий крок до справедливості», – зазначила Анастасія Попсуй. 

Вона пояснила, «чому Київ більш відповідальний за ці недобудови». За її словами, раніше всі дозволи на їхнє будівництво видавалися в столиці, тоді як «Ірпінь і близько не був уповноважений на такі дії». Крім того, органи, «які мають покарати злодіїв, що «кинули» людей, сконцентровані в Києві».

Анастасія Попсуй наголосила, що Ірпінь «щороку віддає в київські органи близько 600 млн грн податків, а повертається нам аж майже нічого». «А за ці гроші можна було добудувати це житло, якби була державна чи хоча б обласна програма захисту інвесторів», – відзначила вона.

При цьому в. о. мера підкреслила: для того, щоб завершити зведення ірпінських недобудов, аж ніяк не вистачило б навіть усього міського бюджету – на це потрібно близько мільярда гривень. Крім того, це неможливо зробити відповідно до Бюджетного кодексу України, «бо з міського бюджету не можна фінансувати приватну власність – це кримінал».

«Ірпінь (і я це говорила уже перед багатьма камерами національних каналів) готовий зробити за кошти міста підведення комунікацій водоканалу, готовий звільнити від сплати пайового внеску всіх бізнесменів, які зголосяться добудувати ці об’єкти, піти на усі можливі поступки й пільги», – зазначила в. о. міського голови.

«Нам потрібна допомога парламенту та Київської обласної адміністрації. Але реальна допомога, а не слова на камеру. Людське благополуччя – наша спільна відповідальність!» – підкреслила Анастасія Попсуй.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300