Андрій Левківський: «Темп приросту захворюваності на COVID-19 у Приірпінні поступово зменшується»

79a70e49db88510209d5aa9a615bf878

Приріст захворюваності на COVID-19 у Приірпінні поступово зменшується. Про це повідомив директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

«З настанням весни та потеплінням щоденний темп приросту хворих на COVID-19 поступово зменшується. Це ще раз доводить сезонність захворюваності на COVID-19. У нас в регіоні ситуація стабілізується», – написав Левківський на своїй сторінці у фейсбуці.

За його даними, протягом минулого тижня працівники центру провели 118 ПЛР-тестувань і виконали 163 швидкі тести. Було виявлено 92 підтверджені випадки коронавірусної хвороби: 67 – в Ірпінській громаді (60 – в Ірпені та 7 – у Михайлівці-Рубежівці), 17 – у Гостомелі та 8 – у Коцюбинському.

За період вакцинаційної кампанії співробітники Ірпінського центру ПМСД провели загалом 4814 щеплень жителів Київської області, в т. ч. Приірпіння.

«Наразі триває третій етап вакцинації, до якого залучаються пацієнти вікової категорії 65+, пацієнти зі складними супутніми захворюваннями та працівники соціально значимих сфер. На жаль, кількість вакцини на території України обмежена, сподіваємось, що МОЗ та уряд урегулює цю проблему найближчим часом, і вакцинація від COVID-19 стане доступнішою для населення України. Поки раджу всім тримати контакт зі своїм сімейним лікарем, він запросить вас на вакцинацію, коли настане ваша черга», – зазначив Андрій Левківський.

Також він нагадав, що пацієнти Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги мають змогу записатися на вакцинацію онлайн на сайті закладу.

Як повідомлялося, після надходження нової партії вакцини підопічні ірпінського Територіального центру соціального обслуговування – люди похилого віку та з інвалідністю – отримають щеплення проти коронавірусної хвороби у себе вдома.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300