Антон Головенко розповів на всеукраїнському форумі, як 150 ірпінських ветеранів заробили по 50 тисяч доларів (відео)

Photoeditorsdk Export 2021 12 13t174747.437

Депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя», ексголова Громадської ради учасників АТО Антон Головенко, виступаючи на Всеукраїнському форумі «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру», розповів про результативну співпрацю ветеранів, бізнесу та міської влади Ірпеня. Форум, організований Міністерством у справах ветеранів України, пройшов у м. Краматорську Донецької області.

«У вас є дійсно успішні приклади, успішні кейси, як ветерани, бізнес і влада можуть об’єднуватись і досягати шалених результатів», – зазначила ведуча форуму, надаючи слово Антону Головенку.

Він, зокрема, ознайомив присутніх із тим, як учасники АТО з Ірпеня й місцеві будівельні компанії реалізовують за підтримки міської ради спільні проєкти зі спорудження житла для ветеранів. 

«Олександр (перший заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун – ред.) мені подзвонив і сказав: «Будь ласка, прийди й розкажи про вашу ініціативу, як 150 ветеранів заробили по 50 тисяч доларів». Дійсно, в нас дуже круто вийшло з будівництвом житла. Ми отримали земельні ділянки в Ірпені. Бачили, що ділянки продаються дешево: якщо називати конкретні ціни – це було 7–8 тисяч доларів за ділянку. І ми розуміли, що треба щось придумувати. Я взяв на себе ініціативу, зібрав усіх учасників – це разом вийшло десь 150 осіб, ми об’єднали наші ділянки і вирішили зробити кооператив. Коли ми почали цей проєкт, я зняв військову форму, вдягнув піджак, пішов на різні заходи, де були потенційні інвестори, забудовники. Я приходив до них і говорив не про соціальний  ветеранський проєкт, а саме про бізнес. Я розумів, що вони повинні заробляти, і що ми всі будемо партнерами. У цьому всьому дуже допомагала наша місцева влада», – зазначив депутат.

Нагадаємо, цьогоріч у липні 12 атовців із числа тих, які в рамках цього проєкту передали свої ділянки будівельній компанії, вже отримали квартири в новому житловому комплексі «Ібіс». До кінця 2022 року новоселами цього ЖК стануть ще 46 родин учасників бойових дій. Аналогічні проєкти втілюються також у двох інших новобудовах міста.

Виступаючи на форумі, Антон Головенко також розповів про ветеранський конкурс бізнес-проєктів «Startup Irpin», започаткований у 2017 році.

«Найкраща реабілітація – це власна справа, це робоче місце й гарна зарплата. І ми почали в цьому напрямку рухатись – організували бізнес-конкурс. Ми давали гроші на найкращі бізнес-ідеї, запрошували всіх ветеранів України до нас приєднатися. Вони до нас приїжджали, їх навчали протягом трьох місяців. Ми запросили для цього багато спеціалістів – і представників інститутів, і представників великого бізнесу. Учасники конкурсу слухали, навчалися, писали бізнес-плани, і через три місці три найкращі бізнес-плани отримали кошти на реалізацію. Але найголовніше в цій історії було те, що більше половини учасників прожили свої бізнес-ідеї і від них уже не відмовилися. Почали шукати кошти, можливості для того, щоб їх реалізувати, і я знаю, що багато в кого вийшло. Я думаю, це був дуже крутий проєкт, ми ним пишаємося», – сказав Антон Головенко.

«Усі проєкти, які ми реалізували за останні сім років – це ми зробили разом: місцева влада, Рада ветеранів АТО, місцевий бізнес», – наголосив депутат.

Нагадаємо, з 2016 року в Ірпені за сприяння міської влади ветерани АТО та сім’ї загиблих отримали вже 50 квартир і 294 земельні ділянки. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300