Бучанських посадовців упіймали на розкраданні понад 2 млн грн (фото, відео)

Photoeditorsdk Export 2021 07 02t092707.583

Правоохоронці викрили організовану злочинну групу бучанських посадовців-комунальників, які завдали збитків державі на суму понад 2 млн грн. Про це повідомляє поліція Київщини.

«36-річний високопосадовець спільно з 4 представниками комунальних підприємств Бучанського району організував злочинне об’єднання, яке привласнювало кошти державного бюджету», – зазначається в повідомленні. За інформацією соцмереж, йдеться про директора КП «Бучасервіс», колишнього заступника Ворзельського селищного голови Сергія Мостіпаку та його спільників.

«Вигадані ремонти, псевдотендери, підроблені договори підряду. Учасники угруповання заволодівали бюджетними коштами під час виконання серії капітальних ремонтів дорожнього покриття. Встановлено, що учасники організували виділення додаткових коштів на здійснення капітального ремонту прибудинкових територій громади. Водночас ремонтні роботи на вказаних ділянках проведені не були, а зловмисники завдали збитків територіальній громаді на суму близько 2 мільйони гривень, розподіливши гроші між собою», – інформують правоохоронці.

П’яти посадовцям уже повідомили про підозри в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в офісі КП «Бучасервіс» та вдома в Сергія Мостіпаки відбувалися обшуки. Разом із поліцією їх проводили співробітники Державного бюро розслідувань. Факт проведення обшуків журналістам ITV підтвердили в пресслужбі ДБР.

«Причиною обшуку є виявлення детективами ДБР схеми масштабного розкрадання Сергієм Мостіпакою в інтересах мера Бучі Федорука коштів бюджету… Через КП “Бучасервіс” Федорук та Мостіпака пропускали всі тендери і виводили кошти на афільовані з собою компанії, зареєстровані на підставних осіб із Бучі та інших міст України. Загалом у схемі розкрадання бюджетних коштів було задіяно до 30 чиновників та керівників фірм-“пустишок”, які системно отримували сотні мільйонів гривень із бюджету міста, втім, роботи не виконували», – йдеться в повідомленні поінформованого джерела в соцмережі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300