Четверо бандитів із Ірпеня та їхній ватажок-киянин постануть перед судом

Photoeditorsdk Export 2021 07 14t094845.591

Працівники слідчого управління поліції Київщини завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо п’яти членів озброєної банди, четверо з яких – жителі Ірпеня. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області.

«Злочинне угруповання, яке складалося з п’яти осіб, здійснювало напади на заможних мешканців Бучанського району. Лиходії за допомогою розпечених прасок змушували своїх жертв віддавати їм останні цінності, а також викрадали транспортні засоби… Угруповання організував 31-річний киянин, який вже був засуджений за вчинення крадіжки та грабежу. До складу банди входили 4 мешканці міста Ірпінь. Деякі з учасників банди раніше брали участь у рейдерських захопленнях», – зазначається в повідомленні.

Затримали бандитів у грудні минулого року. Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучили речі, які належали потерпілим, вогнепальну зброю та набої різного калібру, балаклави, пристрої радіозв’язку, наркотичні речовини.

Зловмисники обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій) і ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Їм загрожує ув’язнення на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 листопада ця банда вдерлася в будинок приватного підприємця в селі Луб’янка, яке належить до Бучанської громади. Близько години злочинці жорстоко знущалися з членів родини, вимагаючи гроші: катували праскою, різали ножем пальці, заливали очі горілкою і т. ін. Бандити відібрали всі заощадження, які були в будинку (3 тис. доларів і 8 тис. гривень), ювелірні вироби й інші цінності та забрали два автомобілі, що були припарковані на подвір’ї.

                                                                                                                                
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300