Чи бути в Ірпені системі контролю за паркуванням? «Муніципальна варта» ініціювала обговорення (фото)

Photoeditorsdk Export 2020 12 21t103705.549

Керівник ірпінської «Муніципальної варти» Микола Ковальчук запросив жителів міста долучитися до обговорення ініціативи щодо створення в Ірпені системи контролю за дотриманням правил паркування. Про це повідомляється на сторінці «Мунварти» в соцмережі.

«Бути чи не бути цивілізованому підходу в питанні паркування транспортних засобів в Ірпені? Чи готова Ірпінська громада рухатись у цивілізованому напрямку, не зав’язнувши в популістських гаслах? Маємо законодавчу базу, є досвід багатьох міст. Це одна із статей поповнення бюджету, зменшення автомобільного трафіку і вирішення проблем «тягнучок» та заторів в центрі міста і т. ін. Такі великі міста як Вінниця, Львів, Тернопіль, Луцьк, Чернівці, Дніпро, Київ, Одеса вже мають систему контролю за дотриманням правил паркування, вивчення їх успішного досвіду допоможе запровадити роботу в даному напрямку і в нашому рідному Ірпені», – зазначається в повідомленні.

У «Муніципальній варті» зауважили, що після ознайомлення з системами контролю за паркуванням у різних містах дійшли висновку, що найбільш цікавим є досвід Вінницької громади. Його Микола Ковальчук і радник мера Ірпеня Андрій Літвинов вивчали під час візиту у Вінницю минулого тижня.

«Як працюють інспектори відділу паркування у Вінниці? За допомогою спеціально налаштованих планшетів фіксують порушення, після чого вся інформація передається на сервер у Києві. На роздрукованому на спеціальному мініпринтері повідомленні про порушення правил паркування є два QR-коди. Перейшовши за одним з них і ввівши номер постанови й номер своєї автівки, власник може перевірити час, коли було скоєно правопорушення, прізвище інспектора, який це зафіксував, пункт ПДР, який було порушено, статтю КУпАП, перевірити стан оплати тощо. Програма навіть автоматично розпізнає марку та модель транспортного засобу. Видно і вулицю, де було зафіксоване правопорушення, з прив’язкою до геолокації, а на кожній фотографії автоматично фіксується дата і час. Водій-порушник може сплатити штраф за номером постанови, наданим інспектором, чи за допомогою другого QR-коду, який пересилає на швидку оплату. У разі, якщо водій сплачує штраф протягом 10 днів (у так званий «пільговий період»), — його розмір становить 50% або 255 гривень. У разі відмови сплачувати штраф та після 30 днів розмір штрафу подвоюється, і його зобов’язується стягнути виконавча служба. Безпосередньо на місці штраф заплатити не можна, аби уникнути корупційних ризиків. Усі кошти, вилучені зі штрафів, перераховуються до міського бюджету», – розповідається в дописі.

У «Муніципальній варті» запропонували містянам поділитися думкою, чи потрібна така служба в Ірпені, якою саме вони її бачать, і в яких місцях потрібно навести порядок із паркуванням у першу чергу.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300