Депутати Ірпінської міськради прийшли на сесію у футболках із малюнками дітей (фото)

A26i6177

Депутати Ірпінської міської ради прийшли сьогодні на сесію у футболках із малюнками маленьких містян, які взяли участь у мистецькому проєкті «Ірпінь – мій дім». Після сесії депутати спільно сфотографувалися на центральній площі міста. 

Авторка ініціативи «Ірпінь – мій дім» – художниця Софія Дзюблюк. За умовами проєкту діти зображали рідне місто таким, яким воно запам’яталося їм до війни чи яким вони бачать його в майбутньому.

«Сьогодні в нас сесія трохи незвичайна: ми всі одягли футболки, на яких є малюнки наших ірпінських діток. У кожного на футболці – свій окремий малюнок. Після закінчення сесії я прошу вийти до пам’ятника Шевченку й усім сфотографуватися, й тим самим ми підтримаємо наших дітей, які дуже старалися. Дуже дякуємо дітям, дуже дякуємо тим, хто захотів зробити такий флешмоб», – сказав, відкриваючи сесійне засідання, міський голова Олександр Маркушин. 

Депутатка міськради Тамара Буренко відзначила, що сьогодні відбувається перша презентація проєкту «Ірпінь – мій дім», і його організатори сподіваються, що це буде «не разова акція».

«Я пропоную всім познайомитися з авторами малюнків на їхніх футболках, і працювати над тим, щоби справді втілити в життя прагнення й сподівання наших дітей. У них дійсно дуже цікаві плани», – зазначила Тамара Буренко.

«Дуже дякую, що ви підтримали цю ідею. Мені здається, вона несе світлий меседж, адже ми займаємося відбудовою міста і дуже хочемо, щоб усі наші мешканці мали змогу повернутися назад. Кожен малюнок — це не просто зображення, за ним стоїть історія цілої родини. Ви отримали листівки, на яких можете прочитати ці історії та сконтактувати з авторами малюнків. Також там є QR-код, за яким можна перейти на онлайн-галерею та подивитися всі роботи, які нам надіслали. Я сподіваюся, що популяризацією цього проєкту ми покажемо, що ми робимо все можливе й ми пам’ятаємо про кожного, хто повернувся, або хто, на жаль, не має змоги повернутися додому», – сказала, виступаючи перед депутатами, Софія Дзюблюк.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300