Десятикласник з Ірпеня став одним із кращих юних науковців Київщини

330968178 1007867430189447 8542794089853287742 N

Учень Ірпінського ліцею інноваційних технологій Тарас Левицький зайняв ІІІ місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Його робота стосувалася очищення стічних вод.

Юний науковець спробував створити спеціальний композитний матеріал для фільтраційних систем, який зможе вилучити з води солі важких металів, що потрапляють туди через обстріли. Це мало б запобігти також потраплянню цих речовин у ґрунт, а згодом – і у ланцюг живлення.

Своє дослідження Тарас Левицький проводив у лабораторії хімічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка під керівництвом учительки хімії ІЛІТу та кандидата хімічних наук Олени Ніколаєвої.

«Пишаємося обдарованою молоддю нашої громади. Щиро вдячні керівнику проекту, вчителю хімії ІЛІТ, кандидату хімічних наук Олені Ніколаєвій та адміністрації Ліцею за те, що попри усі труднощі та перешкоди сьогодення об’єднали свої зусилля та досягли високих результатів. Бажаємо подальших успіхів та перемог!», — привітала Дмитра та його наставницю заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич.

Варто зазначити, що 20 січня відбувся перший регіональний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН. Тоді право представляти нашу громаду на обласному етапі конкурсу здобули восьмеро юних мешканців громади.

Загалом же на обласний етап конкурсу, який розпочався 16 лютого подано 366 дослідницьких проєктів учнів та вихованців закладів освіти Київщини.

Нагадаємо, Ірпінський ліцей інноваційних технологій посів перше місце у рейтингу закладів загальної середньої освіти Ірпінської громади.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300