Дві третини жителів Ірпеня повернуться в місто відразу, як буде дозволено. 2% повертатися не планують – опитування

Imgonline Com Ua Bigpicture Kysn0uquwpvwe

Дві третини (66%) жителів Ірпеня планують повернутися в місто відразу, як тільки це буде дозволено. 2% не збираються повертатися зовсім. Про це свідчать результати опитування, проведеного протягом доби на телеграм-каналі ITV.

Також з’ясувалося, що 19% містян мають намір приїхати в Ірпінь, коли буде відновлено критичну інфраструктуру, а 13% – лише після перемоги.

В опитуванні взяли участь понад 18600 підписників каналу.

Нагадаємо, згідно з результатами попереднього опитування, яке проводилося на телеграм-каналі ITV з 26 по 31 березня, в Ірпені залишилося близько 3% містян. Найбільше ірпінців – 37% – евакуювалися в Західну Україну, 23% знайшли прихисток у центральних регіонах, 12% зупинилися в Києві. Чверть населення Ірпеня виїхала за кордон: 17% – у країни Євросоюзу, 8% – в інші місця.

Зараз в Ірпені проводиться розмінування території, розпочинається відновлення електро-, газо- й водопостачання та водовідведення, починають розбирати завали та розчищати вулиці й подвір’я.

Міський голова Олександр Маркушин неодноразово закликав ірпінців не приїжджати в місто до офіційного повідомлення про те, що повернення є безпечним.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300