Головний лікар ірпінської «первинки» розповів про розвиток амбулаторії в Коцюбинському

Photoeditorsdk Export 2020 01 29t111305.661

Головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги (Київська область) Андрій Левківський розповів про розвиток первинної медицини в селищі Коцюбинському протягом останнього року. Про це йдеться в його дописі у фейсбук-групі «Сімейний лікар. Ірпінь».

«Часто чую, що Ірпеню – все, регіону – нічого. Як керівник комунального підприємства, яке надає медичну допомогу в Ірпінському регіоні, хотів би це спростувати, – зазначив Андрій Левківський. – Наразі наше підприємство надає первинну медичну допомогу, окрім міста Ірпінь, у селищах Ворзель, Гостомель та Коцюбинське… Сьогодні давайте поговоримо про смт Коцюбинське – в цифрах та в порівнянні».

«Первинна медико-санітарна допомога в Коцюбинському надається в амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що знаходиться в будівлі загальною площею 1500 кв. м по вул. Пономарьова, 6. В амбулаторії наразі працюють 6 лікарів сімейної медицини, 2 лікарі-педіатри, 2 лікарі-терапевти, 12 медичних сестер, 3 молодші медичні сестри, 2 лаборанти, 2 реєстратори. Cлід зауважити, що протягом 2019 року жодного медичного працівника не було скорочено; навпаки, вдалося зберегти медичний колектив на тлі конкуренції з боку Києва та дещо оптимізувати штати (скоротили зайвий обслуговуючий персонал: охорону, господарських працівників). Оптимізація та новий контракт із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) дали змогу збільшити рівень зарплати працівників більш ніж у 2 рази порівняно з 2018 роком. Загальна сума витрат за минулий рік становила 4 942 618 грн (цілком фінансування НСЗУ)», – розповів головний лікар.

Він також навів дані про інші витрати Коцюбинської амбулаторії:

  • «на поточні витрати (канцелярія, медикаменти, розхідний медичний матеріал, дрібне медичне устаткування, оргтехніка, інтернет, охорона, паливо, автозапчастини тощо) за 2019 рік витратили 240 842 грн (власні кошти, отримані з НСЗУ);
  • інвестиції в розвиток та в матеріально-технічну базу за власний кошт закладу:
    — металопластикова продукція – 33 394 грн (замінені двері в санвузлах);
    — геманалізатор для лабораторії – 170 830 грн (власні кошти, НСЗУ);
    — спецодяг для працівників на загальну суму 31 923 грн (власні кошти, НСЗУ);
    — поточний ремонт (електрика, сантехніка, оздоблювальні та малярні роботи) – 31 155 грн (власні кошти, НСЗУ);
    — утримання палат денного перебування – 438 428 грн (власні кошти – 243 086 грн, комунальні – 86 605 грн (Ірпінська міська рада));
  • комунальні послуги на утримання будівлі в цілому – 322 925 (місцевий бюджет, Ірпінська міська рада)».

Андрій Левківський відзначив, що допомога селищної ради амбулаторії за минулий рік становила 30 750 грн. За ці гроші придбали три кондиціонери і принтер.

За словами головного лікаря, за рік вдалося підписати 12 859 декларацій на обслуговування населення Коцюбинського («за що, власне, і сплачує НСЗУ»); було запроваджено комфортний режим роботи закладу: 8.00–20.00 із понеділка по п’ятницю, 8.00–14.00 у суботу; неділя – вихідний (у 2018 році по буднях працювали лише до 17.00); запрацював сайт, де можна отримати всю необхідну інформацію щодо медичної допомоги; запровадили он-лайн запис та електронну чергу; запрацювали електронні рецепти та карти пацієнта, на черзі – електронне направлення та лікарняний.

«Отже, як на мене, прогрес є! Прогрес, досягнутий завдяки кропіткій та злагодженій роботі усієї команди! Дуже вдячний своєму колективу, Ірпінській міській раді та в. о. селищного голови Сергію Данішу за підтримку процесів децентралізації та медичної реформи. Це, звісно, лише початок, попереду ще багато роботи, тож сподіваюсь надалі на взаєморозуміння та співпрацю!» – наголосив Андрій Левківський.

«Далі поговоримо про Ворзель та Гостомель», – пообіцяв він. 

Нагадаємо, як повідомляв раніше Сергій Даніш, цього року в Коцюбинському запрацює ще одна амбулаторія загальної практики – сімейної медицини. Її відкриють у приміщенні колишнього медичного стаціонару на вул. Лісовій, 21.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300