Громадські слухання щодо генплану Ірпеня законні – рішення Верховного Суду

Sud Iski

Колегія суддів Касаційного адміністративного суду підтвердила, що громадські слухання стосовно оновлення генерального плану Ірпеня, які відбулися 30 листопада 2018 року, були проведені відповідно до законодавства. Про це повідомила «Правда Ірпеня». Відповідна постанова суду була прийнята у п’ятницю, 13 березня. 

У документі йдеться про те, що Верховний Суд вважає правильним висновок судів попередніх інстанцій, що здійснення повідомлення громадян про проведення громадських слухань в Ірпені «є достатніми та належними засобами щодо повідомлення даної інформації».

Окрім того, колегія суддів відхилила доводи позивача про відсутність в опублікованому відповідачем повідомленні зазначення про проведення громадських обговорень, які повинні передувати громадським слуханням, «оскільки громадські слухання є формою громадського обговорення, а не первинним етапом по відношенню до такого».

Відтак колегія суддів Верховного Суду, погоджуючись із судами попередніх інстанцій, відмовила в задоволенні позову і зазначила про відсутність бездіяльності відповідачів при підготовці та проведенні громадських обговорень генерального плану Ірпеня.

Нагадаємо, в березні 2019 року Київський окружний адміністративний суд підтвердив, що громадські обговорення та слухання в Ірпені щодо оновлення генплану відбулися в передбаченому законом порядку. 

Влітку 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд виніс рішення, згідно з яким громадські слухання щодо оновлення генерального плану Ірпеня відбулися відповідно до законодавства. Суд відхилив апеляційну скаргу громадянина Сергія Гапона на рішення Київського окружного адміністративного суду, який раніше визнав правомірність дій виконкому Ірпінської міської ради та в. о. міського голови під час скликання і проведення громадських слухань.

Також Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні аналогічного адміністративного позову власнику інтернет-провайдера «Бест» Олексію Зіневичу, вирішивши, що громадські слухання щодо оновлення генплану Ірпеня відбулися в передбаченому законом порядку.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300