Гурін програв суд, Дворнікова залишається депутатом Ірпінської міськради – ЗМІ

Photoeditorsdk Export 2020 12 02t114438.813

Київський окружний адміністративний суд відмовив Артему Гуріну в забезпеченні позову до подачі позовної заяви щодо визнання протиправними деяких дій Ірпінської міської ради. Таке рішення було прийняте вчора, 1 грудня, повідомляє «Правда Ірпеня».

«Справа стосується виконання депутатських повноважень Віолеттою Дворніковою. Гурін, якого начебто обрала партія “Батьківщина” замість Віолетти, аргументував свою думку тим, що Дворнікова не набула депутатського мандату у зв’язку з відмовою і, відповідно, не має депутатських повноважень. Натомість він вимагає визнати себе обраним депутатом Ірпінської міської ради», – пише видання.

«Суд відмовив у забезпеченні позову з таких мотивів. У Законі України “Про місцеве самоврядування в Україні” чітко передбачено, що повноваження депутата ради починаються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів. На першій сесії ІМР нового скликання, яка відбулася 20 листопада 2020 року, всіх присутніх було ознайомлено з результатами голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, що свідчить про те, що Дворнікова набула депутатських повноважень», – йдеться в статті.

У судовій ухвалі зауважується, що дострокове припинення повноважень депутата місцевої ради можливе в декількох випадках, зокрема й у зв’язку з його відмовою від мандата. Відповідно до законодавства, в разі складання повноважень депутатом місцевої ради рішення приймає рада, а далі ТВК ухвалює своє рішення про припинення повноважень депутата. Проте, як відомо, заява про відмову від депутатських повноважень до Ірпінської міської ради не була подана, «а тому немає ніяких підстав говорити про те, що Віолетта Дворнікова не може виконувати депутатські повноваження».

«Суд зазначає, що наведене в заяві обґрунтування необхідності забезпечення позову не свідчить про наявність очевидних ознак протиправності постанови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області №247 від 13.11.2020. Припинення повноважень депутата Ірпінської міської ради Київської області Дворнікової Віолети Віталіївни може бути вирішено виключно Ірпінською міською радою Київської області на її пленарному засіданні, оскільки така особа 20 листопада 2020 року набула повноважень депутата такої ради», – йдеться у рішенні суду.

У суді зазначили, що заява Артема Гуріна про забезпечення позову до подачі позовної заяви є необґрунтованою, недоведеною та непідтвердженою жодними доказами, що стало підставою для відмови у її задоволенні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Ірпінь поділився досвідом відбудови з Конотопом (відео)

17 Apr 19:49

Детальніше
Всі новини
300x300