Іменну таблицю Ірпеня встановили на площі Побратимів у Кашкайші

332293737 729169728742345 5894080381296522981 N

У португальському місті Кашкайш на площі Побратимів з’явилася іменна табличка Ірпеня. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Мер Кашкайша Карлуш Каррейраш розповів, що ця площа символізує роль міста, яке він очолює, у світі. На ній встановлено вже 18 табличок, присвячених містам-побратимам із чотирьох континентів. І мені надзвичайно приємно, що Ірпінь — тепер теж там, а наше побратимство – не лише формальність», — зазначив мер Ірпеня.

Варто зазначити, що із самого початку повномасштабної війни в Україні громада Кашкайша прийняла сотні українських жінок та дітей, які шукали безпечного прихистку. Також Кашкайш надав 500 тис. євро на добудову дитсадка «Віночок», що на вулиці Київській в Ірпені.

Крім того, у січні цього року Ірпінь отримав великий гуманітарний вантаж із Кашкайша – 50 газових обігрівачів, інвалідні візки, одяг, іграшки та генератор для одного з медичних об‘єктів.

«Велике спасибі нашим португальським друзям, які надають реальну і дуже важливу допомогу Іріпнській громаді! Пишаємося нашим побратимством!», — додав Олександр Маркушин.

Нагадаємо, Меморандум про партнерство і співпрацю Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та мер Кашкайша Карлуш Каррейраш підписали у червні 2022 року.

Тоді побратимом Кашкайша також стала і Буча. Іменну таблицю Бучі також встановлено на площі Побратимів у Кашкайші.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300