Інспектори «Муніципальної варти» підвищують кваліфікацію з надання домедичної допомоги

Photoeditorsdk Export 2019 11 22t110700.201

В ірпінській «Муніципальній варті» розпочався навчальний цикл підвищення кваліфікації співробітників із надання першої домедичної допомоги. Про це розповідає сайт комунального підприємства.

«На кожному добовому чергуванні інспектори «Муніципальної варти» стають свідками нещасних випадків. Іноді за добу таких ситуацій може бути до десятка, а то й більше. Різноманітні травми (ДТП, побутові тощо), інсульти, епілептичні напади, переохолодження, теплові удари, отруєння, втрата свідомості, наслідки від передозування наркотичних засобів або надмірного вживання алкогольних напоїв і т. п. Дуже важливо в перші хвилини після того, як стався нещасний випадок, діяти чітко за прийнятими алгоритмами. В рамках першого учбового модуля інспектори МВ вивчали, як правильно комплектувати індивідуальну аптечку і сумку парамедика, розбирали загальний алгоритм дій із надання допомоги за протоколами «C-A-B-C», «A-B-C», а також ознайомлювалися з новими девайсами», – йдеться в повідомленні. 

Наступні модулі передбачатимуть «практичні відпрацювання навичок із зупинки критичної кровотечі, проведення реанімаційних заходів, десмургії, евакуації, сортування тощо». Заняття будуть проводитися протягом грудня, січня та лютого кваліфікованими інструкторами з тактичної медицини. 
 
До занять із надання першої допомоги незабаром зможуть долучитися й ірпінці, які не працюють у «Муніципальній варті». «Статистика каже, що в разі нещасного випадку, в результаті якого є люди, які потребують допомоги, вірогідність того, що поряд буде знаходитися кваліфікований персонал, спроможний негайно надати допомогу — не більше 10%. Тому ми рекомендуємо всім без винятку пройти подібні курси. КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради в зимовий період планує провести декілька подібних відкритих занять, на яких зможуть бути присутніми всі охочі», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, на початку листопада головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський провів відкритий тренінг із надання першої допомоги при дорожньо-транспортних пригодах.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300