Ірпінь відвідав прем’єр-міністр Іспанії

332599575 718620319715071 3051663256977412947 N

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес приїхав до міста-героя Ірпеня перед річницею повномасштабного вторгнення росії в Україну. Його зустрів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Мер Ірпеня розказав прем’єр-міністру про допомогу, яку Ірпінська громада постійно отримує від іспанців. Зокрема, від благодійної організації Juntos por la vida.

«Від самого початку війни вони вже неодноразово надсилали нам гуманітарну допомогу, буржуйки, обігрівачі, генератори, передавали карети швидкої допомоги із медикаментами. А вчора до Ірпеня з Іспанії прибув мобільний пункт обігріву», — розповів Маркушин.

Також Ірпінь має два міста-побратими в Іспанії — Альборая та Герніка, які цієї зими допомогли ірпінцям генераторами.

«А ще нам надзвичайно допомагає іспанська благодійна організація World Central Kitchen на чолі із Хосе Андресом. Це саме вони після звільнення Ірпеня з дня у день невтомно готували гарячі обіди для ірпінців, а потім — і для мешканців «Залізного містечка» та модульного містечка «Дубки», — додав мер Ірпеня.

Олександр Маркушин подякував Педро Санчесу за підтримку іспанським народом українців. Прем’єр-міністр, за словами мера Ірпеня, висловив своє захоплення стійкістю Ірпінської громади, швидкістю відновлення нашого міста та запропонував нам налагоджувати ще більше побратимських стосунків із містами Іспанії.

Нагадаємо, вчора, 22 лютого, Ірпінь відвідав мер французького міста Канни Давід Ліснар.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300