Ірпінська делегація відвідала німецьке місто-побратим Борна

Photoeditorsdk Export 2019 10 08t141605.978

Цими вихідними ірпінська делегація на чолі з в. о. міського голови – секретарем міськради Анастасією Попсуй на офіційне запрошення від мерії німецького міста-побратима Борни відвідала 22-й Фестиваль урожаю землі Саксонія, який цьогоріч відбувався в цьому місті. Про це повідомляє сайт Ірпінської міської ради.

«Наша ірпінська громада високо цінує партнерські відносини, що склалися між нашими містами. Це не просто офіційні обміни чи спільні соціальні проекти. Наша дружба – це значно більше, це новий рівень побратимства, новий рівень спілкування людей, розділених кордонами, але об’єднаних спільними цінностями і прагненнями сталого розвитку, миру та гармонії у світі, – зазначила у своїй вітальній промові на святі Анастасія Попсуй. – Ми будемо й надалі активно працювати в напрямку міжнародної співпраці та плекатимемо побратимство наших міст».

Бургомістр Борни Сімоне Людтке щиро подякувала гостям з Ірпеня, які відгукнулмся на її запрошення і підтримали давню традицію німецького свята.

Під час візиту Анастасія Попсуй мала зустрічі з державним міністром охорони навколишнього середовища й сільського господарства Томасом Шмідтом та головою округу Лейпциг Генрі Грайхеном, під час яких, зокрема, обговорювався досвід і перспективи співпраці міст-побратимів Ірпеня і Борни.

Радник Ірпінського міського голови Oксана Сулима під час перебування в Борні займалася підготовкою спільного проекту зі створення добровільної пожежної дружини в Ірпені. Нагадаємо, наприкінці жовтня в Ірпінь приїде група німецьких пожежників, які проведуть для майбутніх добровільних вогнеборців навчальні семінари та практичні заняття. Після цього 10 найкращих добровольців поїдуть на тижневе стажування в Борну.

Також представники Ірпінської міськради обговорили з делегацією з міста Етамп (Франція) можливість встановлення побратимства між містами.

«Ми з депутатом міськради, керівником відділу координування культмасових заходів Віолеттою Кременчук багато звертали уваги на організацію і проведення свята. Дуже сподобалася ідея параду творчих колективів, історичних клубів та різних служб міста вулицями Борни. Є ідея започаткувати таку традицію у нас», – розповів учасник делегації, депутат Ірпінської міської ради Максим Плешко.

За його словами, «в Німеччині дуже цінують побратимство між містами». «На в’їзді в Борну є стела з гербами і прапорами міст-побратимів. Ірпінь там на чільному місці. Багато хто з місцевих знає про нас і нашу співпрацю. Ірпінь там шанують і люблять завдяки меру Сімоне Людтке», – повідомив депутат.

У міськраді нагадали, що активна співпраця між нашими містами відновилася три роки тому, коли тодішній міський голова Ірпеня Володимир Карплюк та бургомістр Борни Сімоне Людтке підписали оновлену угоду про партнерство. За цей період було успішно реалізовано низку спільних соціально важливих проектів, зокрема вивчення досвіду муніципального управління у ФРН, стажування директорів шкіл і педагогів у рамках освітнього проекту, обмін досвідом пожежно-рятувальних служб тощо.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300