Ірпінські рятувальники побували на святкуванні 150-річчя пожежної служби Борни (фото)

Photoeditorsdk Export (90)

Рятувальники з Ірпінського відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Ляхевич і Віталій Фареник представили Ірпінь на урочистостях із нагоди 150-річчя пожежної служби німецького міста-побратима Борни. Про це повідомила радник Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима.

«Добровільна пожежна частина нашого міста-побратима Борни святкує 150-ту річницю! Вітання пожежникам Борни від Ірпеня передали на урочистому відкритті святкувань наші рятувальники Олег Ляхевич та Віталій Фареник», – розповіла вона на своїй сторінці в соцмережі.

«Вдячні німецьким добровольцям-вогнеборцям за співпрацю в рамках міжнародного проекту між містами Ірпінь – Борна та сподіваємося на успіх цьогорічного нового проекту зі створення добровільної пожежної частини в нашому місті. Вже у жовтні цього року стартуємо з активною фазою нового проекту між нашими містами!» – зазначила Оксана Сулима.

Нагадаємо, українсько-німецький проект зі створення в Ірпені добровільної пожежної дружини є продовженням минулорічного, в рамках якого пожежники з Ірпеня та Борни обмінялися візитами, ознайомилися з особливостями систем пожежної безпеки в Німеччині й Україні та провели стажування.

Реалізація проекту має розпочатися промо-кампанією з набору охочих вступити до дружини. Відібрані кандидати пройдуть професійні курси в навчально-тренувальному центрі ДСНС, які триватимуть, щонайменше, три тижні. З 25 жовтня до 2 листопада в Ірпені перебуватиме група німецьких пожежників, які теж проведуть для ірпінців навчальні семінари та практичні заняття. Далі 10 найкращих добровольців поїдуть на тижневе стажування в Борну. Після закінчення проекту будуть усі передумови для створення добровільної пожежної дружини в Ірпені.

Набір добровольців не обмежиться одним-двома тижнями – він триватиме постійно. У планах, зокрема, – створення добровільних пожежних формувань у тій частині Ірпеня, яка відділена від центру міста залізницею, а також у Михайлівці-Рубежівці. 

Добровольців планують залучати, насамперед, до роботи, спрямованої на запобігання пожежам, до локалізації й гасіння загорянь у природних екосистемах – наприклад, у лісах, або коли горить торф у заплаві ріки. Крім того, вогнеборці-волонтери допомагатимуть професійним рятувальникам у боротьбі з пожежами вищого класу складності. 

Фінансовою основою нового проекту будуть ґрантові кошти від Сервісної служби «Міста в єдиному світі» товариства «Engagement Global» (ФРН). Це вже не перший такий ґрант, здобутий спільно Ірпінською міськрадою та муніципалітетом Борни.


Відзначення 150-річчя пожежної служби в м. Борна (фото зі сторінки святкування у Facebook):

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300