Реклама

Ірпінського поета Василя Шаройка поховали на малій батьківщині

Ірпінського поета Василя Шаройка поховали на малій батьківщині

Сьогодні, 18 грудня, поховали відомого українського поета, автора багатьох творів для дітей, гумориста Василя Шаройка, який жив в Ірпені на Київщині. Про це ITV повідомили в Національній спілці письменників України.

Василь Шаройко помер 14 грудня – на 91-му році життя.

Похорон відбувся в Херсоні – з цим краєм була пов’язана велика частина життя поета.

Народився Василь Шаройко 1 травня 1929 р. у селі Червона Поляна на Брянщині. Незабаром його сім’я переїхала в село Чистопілля на Херсонщині.

Майбутній поет закінчив Нікопольське педучилище, філологічний факультет Кіровоградського педінституту та юрфак Київського університету ім. Т. Шевченка. Працював учителем української мови і літератури та директором у школах на Херсонщині й Вінниччині.

З 1984 р. був членом Національної спілки письменників України. Видав 34 книжки для дітей і дорослих, які користуються популярністю в читачів. Займався літературним перекладом: переклав на українську мову твори багатьох російських і білоруських поетів-гумористів.

Остання книга Василя Шаройка – збірка вибраних поезій із символічною назвою «Не розстануся я з вами» – була видана до його 90-ліття. 15 травня ц. р. поет презентував її в Ірпінській центральній міській бібліотеці.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!