Ірпінського поета Василя Шаройка поховали на малій батьківщині

Vshtytul2

Сьогодні, 18 грудня, поховали відомого українського поета, автора багатьох творів для дітей, гумориста Василя Шаройка, який жив в Ірпені на Київщині. Про це ITV повідомили в Національній спілці письменників України.

Василь Шаройко помер 14 грудня – на 91-му році життя.

Похорон відбувся в Херсоні – з цим краєм була пов’язана велика частина життя поета.

Народився Василь Шаройко 1 травня 1929 р. у селі Червона Поляна на Брянщині. Незабаром його сім’я переїхала в село Чистопілля на Херсонщині.

Майбутній поет закінчив Нікопольське педучилище, філологічний факультет Кіровоградського педінституту та юрфак Київського університету ім. Т. Шевченка. Працював учителем української мови і літератури та директором у школах на Херсонщині й Вінниччині.

З 1984 р. був членом Національної спілки письменників України. Видав 34 книжки для дітей і дорослих, які користуються популярністю в читачів. Займався літературним перекладом: переклав на українську мову твори багатьох російських і білоруських поетів-гумористів.

Остання книга Василя Шаройка – збірка вибраних поезій із символічною назвою «Не розстануся я з вами» – була видана до його 90-ліття. 15 травня ц. р. поет презентував її в Ірпінській центральній міській бібліотеці.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300