Ірпінська ліцеїстка отримала спеціальну відзнаку на міжнародному літературному конкурсі

Photoeditorsdk Export 2021 05 06t194055.769

Учениця Ірпінського академічного ліцею Ольга Камінська отримала спеціальну відзнаку на Міжнародному літературному конкурсі есе і новел «WorkStory: робота у фокусі літератури». Про це повідомляє сайт Національної спілки письменників України. Новелу «Покликання», яку представила на конкурс юна літераторка, високо оцінили члени журі від Малої академії наук.

«Спецвідзнакою від Київської Малої академії наук відзначено твір Олі Камінської, де вишукано й метафорично йдеться про надсерйозні речі — вибір майбутньої професії, профорієнтацію, але в милому художньому пакуванні. Крім такого цікавого ракурсу опрацювання теми, авторка новели продемонструвала ще й неабиякий літературний хист — оригінальні персонажі, красива художня мова, цікава композиція», — прокоментувала подію членкиня журі та співорганізаторка конкурсу Ольга Сухомлин.

Як повідомлялося раніше, ірпінська ліцеїстка увійшла до п’ятірки фіналістів у наймолодшій віковій категорії конкурсантів (15–18 років). У «дорослій» номінації «Новели» змагалися ірпінці Катерина Ступар і Юрій Щербина.

Усього в конкурсі взяли участь понад 200 авторів із 16 країн світу – України, Канади, США, Німеччини, Італії, Іспанії, Португалії, Данії, Чехії, Польщі, Болгарії, Литви, Ізраїлю, Туреччини, ОАЕ, Грузії. «Автори з десятків міст, містечок і селищ України, а також із міст близького і далекого зарубіжжя розповіли про свій професійний досвід, про те, що болить, тривожить, радує і надихає звичайних трударів і відомих професіоналів в Україні та за кордоном, із якими проблемами сьогодні стикаються трудові мігранти в різних куточках світу», – зазначають в НСПУ. 

Найкращі твори конкурсантів вийдуть окремою збіркою, а також будуть опубліковані в збірці Київської Малої академії наук, на сторінках журналу української діаспори у США «Ukrainian people», в «Українській літературній газеті», «Дебют-газеті», журналі «Золота пектораль» та на їхніх веб-ресурсах, а також у кількох провідних літературних інтернет-виданнях України, зокрема на сайтах НСПУ та газети «Літературна Україна».

Організаторами творчого змагання виступили Кабінет молодого автора НСПУ, редакції видань «Ukrainian people», «Українська літературна газета», «Літературна Україна», компанія «Jobian» та креативна агенція «Баляндраси».

Нагадаємо, на початку квітня були вручені нагороди першим лауреатам Літературної премії Ірпеня, заснованої у 2020 році Інвестиційною радою міста й товариством «Відважних». У номінації «Література для дітей» премію отримала Олена Терещенко з повістю «Скринька королеви Анни», в номінації «Проза» найкращим став роман Юлії Шеко «Розділені навпіл», а серед поетів журі відзначило Юлію Григорук (збірка «Забинтований світ»). Лауреатам були вручені грошові винагороди по 50 тис. грн. Крім цього, ТОВ «Відважних» установило додаткову заохочувальну премію в розмірі 10 тис. грн. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300