Ірпінська «Муніципальна варта» розвиває аудіосистему інформування й оповіщення населення (відео)

276dc4 F582ee8eef984c5483791002aa1abed0 Mv2

Комунальне підприємство «Муніципальна варта» розвиває в Ірпінській громаді (Київщина) систему мовленнєвого інформування та оповіщення населення в громадських місцях, установлюючи рупорні IP-гучномовці. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці підприємства.

«Такими гучномовцями підтримується мережева трансляція – відтворення аудіофайлу або аудіопотоку в реальному часі. Інформація на IP-гучномовці передається міською оптоволоконною мережею «Муніципальної варти», тому розміщувати їх можна в будь-якій частині міста. Система дозволяє роботу в напівавтоматичному і ручному режимах та керується з пульта, встановленого в Ситуаційному центрі. У ручному режимі керування передбачається передача оператором оперативної інформації через мікрофон у всіх або обраних групах зон оповіщення. Гучномовці – всепогодні, їх можна встановлювати не тільки всередині приміщень, а й під відкритим небом: у парках, на площах та інших об’єктах, які передбачають скупчення великої кількості людей», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що «сценаріїв для застосування гучномовців досить багато».

«Наприклад, 25 листопада на центральній площі міста вперше відбувалася аудіотрансляція сесійного засідання Ірпінської міської ради. Крім трансляції повідомлень інформаційного характеру, така система стане в пригоді для оповіщення населення про загрозу виникнення чи про виникнення надзвичайної ситуації. Інвестиції у систему цивільного захисту в Україні – напрямок практично нерозвинутий, але у нашої місцевої влади є розуміння важливості цього питання, тому на території Ірпінської громади буде власна сучасна ІР-система оповіщення та інформування. Незабаром рупорний IP-гучномовець буде встановлений в районі ірпінського залізничного мосту в рамках реалізації спільних безпекових заходів міста та «Укрзалізниці», щоб убезпечити дітей від нещасних випадків», – розповіли в «Мунварті».

Нагадаємо, 23 листопада в приміщенні Ірпінської міської ради відкрили перший у Київській області Ситуаційний центр, створений для підвищення рівня безпеки й правопорядку на території громади. У центрі, зокрема, встановлена новітня система відеоспостереження, яка зараз включає близько 300 камер, туди надходять сигнали від понад пів сотні «тривожних кнопок», працює телефонна гаряча лінія тощо.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300