Ірпінські ліцеїсти влаштували свято в спецшколі для дітей з вадами слуху (відео)

244665772 357858099458599 1923064593656209942 N

Учні Ірпінського академічного ліцею (ІАЛ), які вивчають жестову мову, побували в Житомирській спеціальній школі №2 для дітей з вадами слуху та влаштували там справжнє свято. Про це розповідається в сюжеті телеканалу «UA:Перший», повідомляє управління освіти і науки Ірпінської міськради.

Свято розпочалося з відеозвернення жестовою мовою, яке записали ліцеїсти. Педагогиня-організаторка ІАЛ Наталія Шмарко презентувала учням і вчителям спецшколи створені в ліцеї чат-бот і телеграм-канал, які допомагають вивчати жестову мову та комунікувати з людьми, що мають вади слуху.  

У подарунок від ірпінських ліцеїстів учні спецшколи отримали виставу без слів та солодощі від кондитерської фабрики «Житомирські ласощі», яка відгукнулася на прохання підтримати дітей. На завершення всі разом узяли участь у квест-грі, присвяченій Дню туриста.

Гроші на поїздку та подарунки ліцеїсти зібрали на благодійному ярмарку, який був організований у їхньому навчальному закладі.

Нагадаємо, в листопаді минулого року команда учнів Ірпінського академічного ліцею «Варяги» перемогла у Всеукраїнському освітньому конкурсі «Відкривай Україну» зі своїм проєктом «Україна говорить жестами». Крім того, команда ініціювала в соцмережах великий челендж «Дактилюй», учасники якого представлялися мовою жестів. Цю ініціативу підтримали українські зірки.

Також ліцеїстки записали жестовою мовою декілька віршів Ліни Костенко та презентували свої роботи на фестивалі «Жінки-дисидентки в українській історії».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300