Ірпінські рятувальники навчають дітей тонкощам своєї професії (фото)

337163541 1174766469869224 4485894162731596419 N

Учасники руху юних пожежних-рятувальників із Немішаєвого завітали на екскурсію до своїх старших колег – рятувальників 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини в Ірпені. Ірпінські пожежники провели для школярів пізнавальну лекцію, а також дозволили дітям відчути себе професійними рятувальниками.

Такі візити школярів до пожежних частин організовують, щоб залучити дітей до всеукраїнського руху дружин юних пожежних-рятувальників.

«ДЮПР ставить за мету проведення виховної роботи, спрямованої на запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем і виховання у дітей бережливого ставлення до національного багатства, а також набуття навичок особистої безпеки в разі виникнення пожеж та інших екстремальних ситуацій, популяризації професії рятувальника»,— розповідають в Головному управлінні ДСНС України у Київській області.

Пожежники зізнаються, що, зазвичай, для дітей найбільш захопливою є практична частина таких екскурсій.

«Учасники Немішаївського ДЮПР цілком поринули у рятувальну справу та відчули себе справжніми рятувальниками. Приміряючи екіпіровку та захисне спорядження, працюючи із рятувальним інструментом та обладнанням, подаючи воду із пожежного ствола, та навіть «посидіти за кермом пожежного автомобіля» – все супроводжувалось неймовірним захопленням та яскравими емоціями — саме це і є результатом ДЮПР!»,— зазначили в Управлінні.

Нагадаємо, раніше у гостях 36-ї Державної пожежної частини Ірпеня були ДЮРПівці Бучанського району.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300