Ірпінців познайомили з Матвієм, який народився під час обстрілів міста

Photo 2023 03 22 17 44 07

Лікарі Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги познайомили громаду зі своїм маленьким пацієнтом Матвієм. Хлопчик народився в Ірпені у березні 2022 року під звуки обстрілів та вибухів. Він – один із чотирьох малюків, які тоді побачили світ у міській поліклініці на Садовій.

«Першу добу свого життя провів з батьками в підвалі. Потім – небезпечний шлях евакуації в безпечні регіони країни. Та зараз Матвійчик обслуговується в пристойних умовах Амбулаторії №7, що на Університетській, де медпрацівники сповнені поважного ставлення до маленьких пацієнтів. Принаймні на вакцинацію за Національним календарем щеплень Матвій дає згоду після серії мильних бульбашок», — розповіли медики.

Загалом тоді в медичному штабі, який був створений на базі Ірпінської міської поліклініки, народилося чотири дитини. Це відбувалося вперше в історії закладу, адже шлях до пологового будинку у Ворзелі був відрізаний окупантами.

Пологи приймали завідувач Амбулаторії №7, акушер-гінеколог Сергій Горошко та лікарка-акушер-гінеколог Людмила Бутенко. Після звільнення Київщини від російської армії, Горошку було присвоєно звання «Заслужений лікар України».

Разом із Сергієм Горошком звання «Заслужений лікар України» отримали директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський, директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол та завідувач багатопрофільного стаціонару ІЦМЛ Володимир Левчук. Звання «Заслужений працівник охорони здоров’я України» також було присвоєне заступникові керівника Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги з технічних питань Олегу Плетяному.

Нагадаємо, у квітні минулого року, одразу після деокупації Ірпеня, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський поділився з журналістами ITV історією роботи лікарів у напівокупованому Ірпені

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені влаштували свято Масниці для дітей вразливих категорій (відео)

Сьогодні, 10:39

Детальніше
Ірпінців запрошують на забіг «Єднання України 2024»

Сьогодні, 10:24

Детальніше
ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Всі новини