Кандидату в нардепи закидають використання дитячої праці

Margo

Маргарита Овчаренко, зареєстрована кандидатом у нардепи в 95-му виборчому окрузі, використовує дитячу працю для розповсюдження агітаційної продукції. Про це йдеться в статті, опублікованій інтернет-виданням «Містоінформ».

Повідомляється, що 13 липня в селі Михайлівка-Рубежівка були зафіксовані на відео неповнолітні віком від 13 до 16 років, які роздавали агітаційну газету Маргарити Овчаренко.

У статті наголошується, що законодавство України прямо забороняє використовувати дитячу працю без дозволу батьків. Як стверджує свідок цього випадку, батьки не були повідомлені про таку «роботу» дітей і мають намір звернутися до поліції з відповідною заявою. За словами свідка, цю діяльність неповнолітніх зафільмувало багато людей, і в правоохоронців буде достатньо матеріалу для перевірки. У разі доведення фактів використання дитячої праці Маргариті Овчаренко доведеться нести відповідальніть – аж до кримінальної, зазначають автори.

Аналізуючи факти, журналісти роблять висновок, що хоча Маргарита Овчаренко й виступає з критикою забудовників, насправді ж вона є лише технічним кандидатом забудовника Олександра Горобця, який балотується до парламенту в 95-му окрузі від партії «Слуга народу». Нещодавно, під час президентської кампанії, Овчаренко періодично з’являлась у штабі «Зе-команди» в КВЦ «Парковий» .

«За інсайдерською інформацією від ще одного техкандидата в нардепи Олега Бондаря, Овчаренко за технічне кандидатство отримала квартиру в ЖК «Софіївська сфера», – йдеться в статті. При цьому зазначається, що цей житловий комплекс будує Олександр Горобець.

Раніше «Містоінформ» повідомляв, що Горобець приховує той факт, що він є забудовником. Після висунення кандидатом у народні депутати він навіть прибрав зі своєї сторінки у Facebook фото на тлі багатоповерхівок ЖК «Софіївська сфера». Повідомляється також, що Горобець є двоюрідним братом скандально відомого забудовника Віктора Крупія, з яким пов’язують аферу, жертвами якої стали сотні інвесторів ЖК «Голд Сіті» в Бучі.

Журналісти звернули увагу й на те, що витрати Маргарити Овчаренко на виборчу кампанію не відповідають її статусу безробітної. «Логічно, що люди одразу зацікавились, звідки гроші на реєстрацію (це майже 42 тис. грн), на бігборди та газети. Але такі питання залишаються без відповідей з боку Маргарити Овчаренко», – пише видання.

Також зауважується, що Овчаренко «часто з’являється в компанії редактора-плагіатора Костянтина Хафізова, який раніше у своїй газеті за гроші власника інтернет-провайдера «Бест» Олексія Зіневича розповсюджував чорний піар проти кандидата Володимира Карплюка і був спійманий на цьому громадською мережею «ОПОРА». Нагадаємо, як повідомляють медіа, нині Олексій Зіневич відповідає в штабі Горобця за використання брудних технологій в інформаційній сфері, зокрема, є власником «ботоферми», на якій задіяні понад 150 інтернет-ботів і тролів.

Костянтин Хафізов і Маргарита Овчаренко

Нагадаємо також, що днями в Боярці разом із агітаційною продукцією того ж Олександра Горобця розповсюджувалася газета з чорним піаром проти кандидата в народні депутати Володимира Карплюка.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300