Карплюк і Маркушин увійшли в ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2020 році

Photoeditorsdk Export 2020 12 29t205835.081

До рейтингу «ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2020 році», опублікованого інтернет-виданням «Моя Київщина», потрапили декілька ірпінців: міський голова Олександр Маркушин, ексмер Володимир Карплюк, директор будівельної компанії «Синергія» Ігор Оверко та ін.

Лідер партії «Нові Обличчя» та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, який два роки поспіль посідав 25-те місце в цьому рейтингу, піднявся на одну сходинку вгору.

«Остаточно відійшовши від безпосереднього управління містом, ексмер Ірпеня Володимир Карплюк у 2020 році зберігає контроль над ситуацією в Приірпінні. На місцевих виборах його партія «Нові Обличчя» набрала найбільше голосів до Ірпінської міськради. Також у політсили є свої представники в Бучанській районній раді, Бучі, Гостомелі, Вишневому, Бородянці. Команда пішла й далі – має фракцію в міськраді Ізюму на Харківщині. Цьогоріч опозиціонери прогнозували обмеження впливу політика на місто, проте мером Ірпеня було обрано одного з найближчих соратників Карплюка – Олександра Маркушина», – йдеться в супровідній статті.

Зазначається, що попри тиск опонентів Карплюку та його партії вдалося створити коаліцію в Ірпінській міськраді; також він зміг «вибудувати співпрацю з президентською вертикаллю».

«Наразі Карплюк виступає «арбітром» між фінансово-політичними елітами Ірпеня та Приірпіння. Карплюк  зберігає контроль і над Коцюбинським, де переміг його однопартієць Сергій Даніш, представляючи «слуг». При цьому найбільше мандатів отримали «Нові Обличчя», а членкиня цієї політсили стала секретаркою селищної ради. Мером Боярки залишився ще один товариш Карплюка по партії Олександр Зарубін, який цьогоріч балотувався від «За майбутнє»», – зазначають автори.

За їхніми даними, Карплюк «не виключає своєї участі в позачергових виборах до парламенту, якщо вони будуть оголошені у 2021 році», а також може взяти участь у виборах Київського міського голови, «якщо все ж таки всі центральні гравці домовляться про створення столичної агломерації».

«Понад 45% громадян, що прийшли на вибори, віддали свій голос за Олександра Маркушина», – наголошується в статті про новообраного мера Ірпеня, який посідає в рейтингу 69-ту позицію. Зауважується, що Маркушин, представляючи на місцевих виборах партію «Нові Обличчя», був обраний із 12 кандидатів.

«Протягом кількох років Маркушин очолював комунальне підприємство «Ірпіньводоканал», де зарекомендував себе успішним господарником. Із 2015 по 2019 рік було побудовано та реконструйовано понад 35 км водопровідних мереж; введено в експлуатацію дев’ять нових і реконструйовано шість свердловин; побудовано чотири каналізаційних колектори, чотири напірних колектори, нову каналізаційну насосну станцію та водогін», – відзначають журналісти.

Також вони звертають увагу на здатність мера консолідувати депутатський корпус. За їхніми спостереженнями, «за час депутатства в міській раді попередніх скликань чоловік продемонстрував уміння знаходити спільну мову з колегами по сесійній залі».

Ірпінський бізнес представлений у рейтингу, зокрема, директором будівельної групи «Синергія» Ігорем Оверком (№60). Зазначається, що він «входить до Інвестиційної ради міста Ірпеня, яка працює над створенням сприятливого бізнес-клімату в регіоні».

«Оверко всіляко підтримує соціальні проєкти в регіоні. За його ініціативи в 2017 році був побудований найсучасніший дитсадок «Колібрі», який «Синергія» передала на баланс міста Ірпінь. У 2019 році розпочато будівництво інноваційної школи на 1300 дітей. За ініціативи Оверка у 2017-му був реалізований проєкт «Startup Irpin», у межах якого талановиті ветерани війни на Донбасі підготували бізнес-проєкти, а троє переможців отримало грошову винагороду. Забудовник є співорганізатором спортивного фестивалю «IrpinDobroFest», що разом із благодійним фондом «Tabletochki» допомагає збирати кошти для онкохворих дітей. У 2020 році, враховуючи складну ситуацію з медичним забезпеченням, «Синергія» виділила 500 тис. грн на ремонт Ірпінської лікарні, що приймає хворих на Covid-19. Гроші були спрямовані на реконструкцію фасаду інфекційного відділення та облаштування додаткових палат. Варто зазначити, що Оверко запустив у своїй компанії програму підтримки українського виробника, тому при будівництві житлових комплексів «Синергія» надає перевагу вітчизняним товарам», – розповідається в статті.

Зауважується також, що «в минулому скликанні Ірпінської міськради Оверко представляв партію «Нові Обличчя» Карплюка».

Очолює ТОП-100 міністр розвитку громад та територій України, колишній голова облдержадміністрації Олексій Чернишов. У першій частині рейтингу – олігарх Ігор Коломойський, голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Київської ОДА Василь Володін, голова обласної ради Олександр Скляров, начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, мер столиці Віталій Кличко, голова правління ПАТ «Київоблгаз» Дмитро Дронов, депутати парламенту та обласної ради. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300