Карплюк став лавреатом міжнародної премії та оголосив про нову номінацію Літературної премії Ірпеня (відео)

Photo3

З нагоди 30-ї річниці створення Національної спілки письменників України голові Інвестиційної ради Ірпеня Володимиру Карплюку була присуджена Міжнародна премія газети «Літературна Україна» та вручена Почесна грамота НСПУ. Нагородження відбулося в Києві під час урочистих зборів на честь ювілею, на які, крім письменників, були запрошені представники державної влади, лідери релігійних і громадських організацій, меценати, діячі мистецтв.

«Місто Ірпінь в останні роки робить усе для того, щоби письменницька спільнота і культура в цілому розвивалися, щоби максимально підтримати письменників. Зокрема, ви чудово знаєте, що спільно з НСПУ ми кілька років тому реконструювали парк Письменників. На сьогоднішній день це єдиний в Україні письменницький парк, яким більшість із вас користується. І я щиро вірю, що він надихає вас творити», – сказав у своєму виступі Володимир Карплюк.

За його словами, на честь ювілею НСПУ Інвестиційна рада Ірпеня й Товариство «Відважних» вирішили збільшити кількість номінацій Літературної премії Ірпеня.

«Наше Товариство «Відважних» минулого року заснувало Літературну премію Ірпеня. Ми вже вручили її першим лавреатам і переконані, що будемо так само активно продовжувати. Премія в трьох номінаціях – проза, вірші й дитячий напрямок – була спрямована на підтримку молодих письменників-початківців – тільки тих, хто жодного разу не видавався. Але сьогодні на честь 30-річчя Спілки письменників ми вирішили додати цього року номінацію для вже виданих книг – додамо ще 150 тисяч гривень премії для цього напрямку», – зазначив Карплюк.

«Хочу засвідчити, що справді в нас надзвичайно плідна результативна співпраця з Володимиром Карплюком ще з часів, коли Володимир Андрійович очолював міську владу Ірпеня. На сьогодні він є головою Інвестиційної ради міста Ірпінь, і ми продовжуємо працювати на благо Спілки письменників, на благо нашої культури, за що я Вам щиро-щиро дякую», – наголосив, у свою чергу, голова НСПУ Михайло Сидоржевський.

Нагадаємо, у квітні ц. р. відбулася церемонія нагородження трьох перших лавреатів Літературної премії Ірпеня, які перемогли в номінаціях «Проза», «Поезія» та «Література для дітей».

У липні вийшла у світ збірка творів, за які була присуджена премія: роман Юлії Шеко «Розділені навпіл», добірка віршів Юлії Григорук «Забинтований світ» і повість для дітей Олени Терещенко «Скринька королеви Анни». Збірка має назву «Слова Відважних».

Як повідомлялося, Літературна премія Ірпеня ввійшла в першу трійку всеукраїнських літературних премій за рівнем грошової винагороди, що виплачується переможцям (преміальний фонд – 160 тис. грн), та є першою серед усіх приватних літературних премій в Україні за розміром винагороди.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300