Коцюбинчани не дозволили київським дорожникам установити незаконну конструкцію на вул. Пономарьова

Photoeditorsdk Export 2021 11 05t101645.300

Селищна влада Коцюбинського зупинила спробу столичних комунальників установити на вул. Пономарьова в межах Біличанському лісу ворота для обмеження проїзду великогабаритного транспорту. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці селищний голова Сергій Даніш.

«Попередили самовільне незаконне встановлення київською дорожньою службою обмежувальних воріт на вулиці Пономарьова в межах Біличанського лісу. Такі ворота зараз встановлюються по периметру Києва, щоб обмежити в’їзд у місто великогабаритного транспорту. Справа зрозуміла і потрібна, але виконувати цю роботу слід у належному місці, як і було раніше погоджено. А це – перед самим проспектом Палладіна, а не в глибині лісу», – зазначив очільник селища.

Він зауважив, що вулиця Пономарьова перебуває на балансі облавтодору, «отже саме обласна служба має дати погодження на встановлення такої конструкції там, де це спробували зробити столичні дорожники, а облавтодор таких погоджень не давав».

«І що найголовніше – найближчим часом планується розширення дороги по Пономарьова із будівництвом тротуару та облаштуванням вуличного освітлення, а така конструкція суттєво завадила б таким роботам», – підкреслив Сергій Даніш.

Нагадаємо, як повідомляв раніше селищний голова, з 2007 р. «Київ почав рейдерську атаку на землі Коцюбинського». Тоді Київська міська рада незаконно внесла вул. Пономарьова до переліку вулиць столиці.

У вересні ц. р. депутати Київської обласної ради затвердили Схему планування території області, на якій, за словами Сергія Даніша, «Коцюбинське не є відірваним від області шматком, а є її повноправною частиною, як це було завжди». 20 жовтня Бучанська районна рада офіційно затвердила межі Коцюбинського, а також відмовила Київраді в погодженні проєкту землеустрою щодо встановлення меж столиці за рахунок територій району. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300