Реклама

Коцюбинчани не дозволили київським дорожникам установити незаконну конструкцію на вул. Пономарьова

Коцюбинчани не дозволили київським дорожникам установити незаконну конструкцію на вул. Пономарьова

Селищна влада Коцюбинського зупинила спробу столичних комунальників установити на вул. Пономарьова в межах Біличанському лісу ворота для обмеження проїзду великогабаритного транспорту. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці селищний голова Сергій Даніш.

«Попередили самовільне незаконне встановлення київською дорожньою службою обмежувальних воріт на вулиці Пономарьова в межах Біличанського лісу. Такі ворота зараз встановлюються по периметру Києва, щоб обмежити в’їзд у місто великогабаритного транспорту. Справа зрозуміла і потрібна, але виконувати цю роботу слід у належному місці, як і було раніше погоджено. А це – перед самим проспектом Палладіна, а не в глибині лісу», – зазначив очільник селища.

Він зауважив, що вулиця Пономарьова перебуває на балансі облавтодору, «отже саме обласна служба має дати погодження на встановлення такої конструкції там, де це спробували зробити столичні дорожники, а облавтодор таких погоджень не давав».

«І що найголовніше – найближчим часом планується розширення дороги по Пономарьова із будівництвом тротуару та облаштуванням вуличного освітлення, а така конструкція суттєво завадила б таким роботам», – підкреслив Сергій Даніш.

Нагадаємо, як повідомляв раніше селищний голова, з 2007 р. «Київ почав рейдерську атаку на землі Коцюбинського». Тоді Київська міська рада незаконно внесла вул. Пономарьова до переліку вулиць столиці.

У вересні ц. р. депутати Київської обласної ради затвердили Схему планування території області, на якій, за словами Сергія Даніша, «Коцюбинське не є відірваним від області шматком, а є її повноправною частиною, як це було завжди». 20 жовтня Бучанська районна рада офіційно затвердила межі Коцюбинського, а також відмовила Київраді в погодженні проєкту землеустрою щодо встановлення меж столиці за рахунок територій району. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!