Коцюбинське буде нормально жити й розвиватися зі своїм бюджетом – Сергій Даніш

Photoeditorsdk Export 2020 02 14t134310.510

Селище Коцюбинське на Київщині є самодостатнім, його бюджет зможе задовольняти потреби та розвиток окремої територіальної громади. Про це в ефірі телеканалу «UA: Київ» заявив в. о. селищного голови Сергій Даніш.

«Коцюбинське самодостатнє. Ми за рік показали роботу, показали, що ми можемо гарно розвиватися. Зараз у нас дуже багато проєктів щодо розвитку селища, і ми вдало їх реалізовуємо», – сказав Даніш.

Він спростував твердження журналістки Ірини Федорів, яка лобіює поглинання Коцюбинського Києвом, про «неспроможність» селища жити й розвиватися зі своїм бюджетом. «Те, що пані Ірина каже, що бюджет «не здатний» – це неправда. Вона та її поплічниця керували селищем три роки, селище прийшло в занепад, навіть телефони в селищній раді вимкнули за борги. Доріг не було, маршрутки перекидалися, люди не отримували два роки матеріальної допомоги, опалювальний сезон три роки поспіль був зірваний, люди мерзли, текли дахи. Просто відбувалося руйнування селища для того, щоб сказати, що ми «неспроможні» – і «злити» його Києву. Ми, патріоти селища, за рік показали, що можна працювати», – зазначив в. о. селищного голови.

«Так, у нас зараз бюджет – 32 мільйони. Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який іде зараз на Ірпінь (і Ірпінь фінансує школи, садочки, амбулаторію), піде на Коцюбинське. ПДФО складає 21 млн грн, а потреби об’єктів, які я перерахував, становлять 17 мільйонів, тобто в нас іще 4 мільйони залишаються. Крім того, у нас заблокований кадастр, і ми не можемо зробити переоцінку землі – у нас оцінка ще з радянських часів. Ми подали всі відповідні документи, чекаємо зараз цю переоцінку. Відразу збільшиться податок на землю й піде наповнення бюджету – це ще п’ять-сім мільйонів. Тобто за рік-два ми будемо мати 50–60 млн грн. Для нашого невеликого селища це нормальні кошти. І навіть із тим бюджетом, що був, ми показали, наскільки ми можемо працювати. Якщо ми збільшимо бюджет – а ми його збільшимо – ми прикрасимо наше селище, і будете до нас їздити відпочивати. Ми будемо абсолютно нормально жити, розвиватися. Наше завдання – це квітуче селище, а в майбутньому – місто», – наголосив Сергій Даніш.

Як повідомлялося, підкомітет Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою на своєму засіданні в понеділок підтримав розвиток селища Коцюбинського як окремої територіальної громади. В обговоренні брали участь народні депутати, представники облдержадміністрації, міста Києва, Коцюбинського та Ірпеня. Рішення народних депутатів радо зустріли мешканці Коцюбинського, які зібралася під будівлею парламентських комітетів, щоб не допустити поглинання селища Києвом.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300