Київська облдержадміністрація надасть можливість Ірпеню самостійно добудувати дитсадок на Курортній

Photoeditorsdk Export 2019 12 05t130708.760

Сьогодні, 5 грудня, має бути підписаний акт, який дасть можливість Ірпінській міськраді самостійно добудувати дитсадок на вулиці Курортній в Ірпені. Про це інформує пресслужба Київської облдержадміністрації.

Зазначається, що фінансування будівництва закладу дошкільної освіти №10 здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету Ірпеня та обласного бюджету, і що дитсадок «досі не добудований».

«КОДА зі свого боку підготувала всю необхідну документацію для передачі балансових витрат Ірпінській міській раді, яка повністю бере на себе зобов’язання щодо закінчення будівництва згаданого об’єкта у 2020 році. Відповідний акт буде підписаний 5 грудня 2019 року», – повідомляє пресслужба з посиланням на голову облдержадміністрації Олексія Чернишова.

У повідомленні додається, що проєктна потужність дитсадка складає 190 місць.

Нагадаємо, в середині жовтня виконавчий комітет Ірпінської міськради затвердив проєктно-кошторисну документацію, яка передбачає завершення будівництва дитсадка на вул. Курортній за рахунок міста. За словами першого заступника міського голови Олександра Маркушина, такої домовленості було досягнуто з обласною владою у зв’язку з тим, що завершальна частина робіт знову нею відкладається. «Вони нам передають актом усе, що зробили, і ми повністю закінчимо своїми силами, бюджетом нашого міста – і вже нарешті відкриємо цей садочок. Ми прорахували, що зробимо це дешевше і швидше», – сказав посадовець.

Як повідомляв раніше голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, міська влада давно забезпечила свою частину фінансування будівництва дитсадка. З боку області теж було здійснено більшість запланованих видатків, проте «невелика частина фінансування дуже довго затримувалась, а Ірпінь не мав права сам дофінансувати». За словами голови Інвестради, садок довгий час стоїть готовий на 96%. На переконання Карплюка, питання затягувалося деякими обласними чиновниками з політичних мотивів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300