Маркушин обговорив із Міністеркою соцполітики проблему забезпечення житлом ірпінців, які втратили оселі

Photoeditorsdk Export

Ірпінь відвідали Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна, голова Національної сервісної служби Владислав Машкін, заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов і директор департаменту соціального захисту населення КОДА Ігор Мещан. Вони побували в міському управлінні праці та соціального захисту населення й зустрілися з мером Ірпеня Олександром Маркушиним.

«Олександр Маркушин підкреслив, що саме Ірпінь зазнав найбільших руйнувань серед міст Київщини внаслідок російської агресії – в Ірпінській міській територіальній громаді 885 домогосподарств повністю зруйновані (непридатні для проживання) та 2738 об’єктів частково зруйновані. Критичним є відновлення житлового фонду для близько 4000 сімей, які залишились без даху над головою, та соціальної інфраструктури (школи, дитячі садочки). Олександр Маркушин поінформував присутніх про потребу в модульних будинках для мешканців, житло яких повністю зруйноване. Зазначив, що міська влада озвучує проблеми відбудови Ірпеня по всьому світу, шукає шляхи їх вирішення, і що без участі та допомоги держави Ірпеню буде дуже складно відбудуватись. Є напрацювання у співпраці з окремими міжнародними організаціями, які згодились надавати допомогу у відбудові інфраструктури», – розповів на своїй сторінці у фейсбуці керівник управління праці та соціального захисту населення Петро Зброжек.

Він відзначив, що «в результаті зустрічі окреслили подальші кроки співпраці для допомоги мешканцям, які найбільше цього потребують».

«За словами Марини Лазебної, особливу увагу слід приділити багатодітним родинам. І це буде конкретний крок уряду у вирішенні проблеми житла сім’ям, які залишились без даху над головою. Сподіваємось, що візит пані Міністерки та представників владних структур дасть реальний результат», – написав Петро Зброжек.

Нагадаємо, у вівторок Олександр Маркушин підписав Меморандум про співпрацю з очільниками Венеціанського університету ІУАВ та Конфедерації італійської промисловості в Україні, згідно з яким до відбудови Ірпеня залучатимуться найкращі італійські фахівці з містобудування та найпотужніші компанії Італії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300