Маркушин закликав кожне європейське місто допомогти відбудувати один із зруйнованих об’єктів в Ірпені (фото)

Photoeditorsdk Export

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин виступив на пленарній сесії Комітету регіонів Європейського Союзу. Він звернувся до учасників сесії з проханням реалізувати в Ірпені пілотний проєкт із відбудови українських міст. Також Маркушин закликав кожне європейське місто, представлене в Комітеті, допомогти відновити хоча б один із зруйнованих росіянами об’єктів в Ірпені. Публікуємо повний текст його виступу.

«Шановні учасники Комітету регіонів! Шановний пане голово!

Сьогодні я вперше в житті підглядатиму в папірець, бо для мене стояти з автоматом, захищаючи Ірпінь, було легше, ніж виступати перед такою поважною аудиторією. Я вдячний за можливість виступити перед вами.

Місто Ірпінь завжди прагнуло бути частинкою європейського суспільства. Важко говорити про жахи війни. Та ще важче було дивитися, як твоє рідне місто рівняють із землею. З вашого дозволу я продемонструю вам відеоролик про європейське місто Ірпінь і про те, як його знищили російські загарбники.

Ірпінь – це місто, яке так і не змогла окупувати друга армія світу. Саме Ірпінь зупинив ворога і не дав йому окупувати столицю України – Київ. Зупинив ворога України, ворога європейських цінностей.

Ще раз дякую за все, що ви робите для України. Особлива моя подяка вам за те, що надали прихисток мільйонам вимушених переселенців із України. Вдячність за це назавжди буде у пам’яті України.

Як мер, я дуже хочу, щоб мешканці повернулися до своїх домівок. І чим більше людей повертається, тим менше навантаження буде для наших європейських партнерів підтримувати наших громадян у Європі. У перших 30 днів після завершення воєнних дій в Ірпені в місто повернулося майже 40% мешканців. І саме з цього приводу хочу звертатися до вас із проханням.

У нашому місті зруйновані майже всі садочки та школи. Середня вартість реконструкції – 1 мільйон євро. Близько 100 багатоквартирних будинків мають пошкодження даху і можуть бути відновлені протягом 3–4 місяців. Середня вартість реконструкції – 300 тисяч євро. Якщо кожне місто, представлене у Комітеті, допоможе відновити один об’єкт в Ірпені – уже через пів року в Україні буде на одне знищене місто менше.

Від усіх мешканців Ірпеня звертаюся до вас за підтримкою для міста, в якому хотіли жити і розвиватися українці. Я прошу вас зробити Ірпінь пілотним проєктом із відновлення українських міст!

Прошу вас об’єднатися навколо нашої біди і підставити нам плече в найважчий період новітньої світової історії. Нехай ворог бачить і знає, що демократичне цивілізоване суспільство допомагає одне одному і підтримує одне одного.

Дякую вам за підтримку!»

Нагадаємо, сьогодні Олександр Маркушин і голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк також провели перемовини з новообраним Президентом Комітету регіонів Євросоюзу Васко Кардейро. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300