Місцеві ради Київщини закликали Прем’єр-міністра й депутата парламенту не допустити кулуарного створення Бучанського району

Photoeditorsdk Export 2020 05 12t112059.508

Керівники семи місцевих рад Приірпіння й нинішнього Києво-Святошинського району у відкритому листі до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народного депутата України від 95-го округу Олександра Горобця засудили спроби посадовців Бучанської міськради лобіювати створення в результаті адміністративно-територіальної реформи укрупненого району з центром у м. Буча. Лист опублікував на своїй сторінці у фейсбуці в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов.

Крім нього, лист підписали в. о. Коцюбинського селищного голови Сергій Даніш, Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко, Михайлівсько-Рубежівський сільський голова Андрій Помазан, Козинцівський сільський голова Володимир Вигінний, а також очільники сіл Горенка і Бузова Анатолій Драпей і Сергій Кижлай.    

«Від імені громад Київщини — Ірпеня, Козинців, Михайлівки-Рубежівки, Коцюбинського, Гостомеля, Горенки, Бузової звертаємось до народного депутата  Олександра Горобця, обраного в нашому окрузі, та Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля, та просимо не допустити кулуарних рішень щодо Ірпінського району», — зазначив Андрій Літвинов.

«На засіданні міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозиції щодо адміністративно-територіального устрою Київської області було розглянуто напрацювання Київської обласної державної адміністрації щодо наступного етапу реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади… 06.05.2020 р. Київська облдержадміністрація повідомила, що передбачається створення Ірпінського району з центром у м. Ірпінь», — йдеться в посланні.  

«Нам стало відомо, що кулуарним шляхом, без будь-яких обговорень, посадовими особами Бучанської міської ради без погодження з Київською обласною державною адміністрацією лобіюється питання створення Бучанського району замість Ірпінського», — продовжують автори листа й наголошують, що «вважають за необхідне заперечити проти можливості створення Бучанського району з адміністративним центром у м. Буча».

Керівники місцевих рад зауважили, що до 2006 року Буча була селищем, підпорядкованим Ірпінській міській раді, й низка комунальних підприємств Ірпеня та державних установ, розташованих на його території, досі забезпечують життєдіяльність Бучанської громади. Створення району з центром в Ірпені не потребуватиме додаткових затрат на організацію мережі необхідних державних і комунальних структур, які вже працюють у місті. Також Ірпінь відповідає вимогам, що пред’являються до центрів нових районів урядовою методикою формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня.  

Підписанти листа закликали Прем’єр-міністра й народного депутата провести з ними зустріч, «що дасть можливість відстояти інтереси громад щодо створення Ірпінського району з центром у місті Ірпінь».

Нагадаємо, перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин заявив, що громади Приірпіння відстоюватимуть право Ірпеня стати центром одного з нових районів Київщини, який буде утворений у результаті адмінреформи.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300