«Муніципальна варта» спростувала помилкове уявлення про те, в який час можна шуміти

Sound

Ірпінське комунальне підприємство «Муніципальна варта» опублікувало на своєму сайті роз’яснення щодо того, в який період доби заборонено шуміти в громадських місцях і житлових будинках.   

«Майже кожного дня інспектори «Муніципальної варти» стикаються з розповсюдженою помилковою думкою, що шуміти в громадських місцях можна до 23.00. Насправді це не так», – наголошується в повідомленні.

Зазначається, що Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» визначено список приміщень і територій, на яких слід дотримуватись рівня шуму, встановленого санітарними нормами. Це, зокрема, житлові будинки й прибудинкові території, парки, сквери, зони відпочинку, розташовані на території мікрорайонів і груп житлових будинків. «Тобто, шум на таких захищених об’єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби», – зауважується в повідомленні.

«»Муніципальна варта» інформує: у нічний час, із 22.00 до 8.00, на захищених об’єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів… Поважайте право оточуючих людей на тишу, спокій і відпочинок, та пам’ятайте, що Кодексом України про адміністративні правопорушення (стаття 182) передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму – у вигляді попередження (як мінімум) та штрафу — від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А якщо порушник повторно протягом року здійснить таке ж порушення, то штраф буде значно більшим — від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів із конфіскацією предметів порушення тиші», – пояснили в «Муніципальній варті».

Нагадаємо, раніше ірпінська «Муніципальна варта» застерегла від порушень заповідного режиму на території гідрологічного заказника «Криничка».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300