Реклама

На Київщині відкрили 167 кримінальних проваджень, пов’язаних із виборами

На Київщині відкрили 167 кримінальних проваджень, пов’язаних із виборами

З 5 вересня по 4 листопада до поліції Київщини надійшло 1705 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства. Було відкрито 167 кримінальних проваджень, 20 особам повідомлено про підозру. Про це інформує Головне управління Національної поліції в Київській області.

У повідомленні уточнюється, що 134 провадження стосуються порушень виборчого законодавства, а 33 пов’язані з виборчим процесом.

14 підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень перебувають під домашнім арештом, відносно ще 6 фігурантів суд обрав інші запобіжні заходи.

Слідчі вже завершили досудові розслідування двох кримінальних проваджень, відкритих за ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти направлено до суду.

Крім того, поліцейські Київщини склали 286 адміністративних протоколів у зв’язку з порушеннями виборчого законодавства.

Нагадаємо, в день проведення голосування правоохоронці викрили в Ірпені мережу підкупу виборців, яку організував командир одного з факультетів Університету державної фіскальної служби України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!