На Київщині встановили 500 камер із функцією розпізнавання облич

Photo 2023 05 24 15 19 05

У межах програми «Безпечна Київщина» в регіоні встановили 500 нових камер відеоспостереження, які обладнані сучасною системою розпізнавання облич. Про це повідомили у поліції Київської області.

Ця система допомагає правоохоронцям розшукувати зниклих людей, оперативно розкривати злочини, відстежувати переміщення груп та окремих осіб й ідентифікувати їх.

«Лише за останній місяць функціонування камер інформація з них сприяла розкриттю ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених на території області, пошуку безвісно зниклих дітей  та осіб які представляють оперативний інтерес», — зазначили в поліції.

Як зазначив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, до 2019 року у системі відеонагляду Київщини працювало лише 18 камер. Після старту програми «Безпечна Київщина» почався активний розвиток цієї системи. Наразі у регіоні встановлення 1910 камер, 500 з яких можуть розпізнавати обличчя.

Нагадаємо, раніше правоохоронці Київщини викрили та заарештували групу злочинців. Озброєні розбійники вдиралися вночі до приватних будинків, зв’язували та катували господарів, вимагаючи гроші. Зокрема, однією з їхніх жертв став 70-річний ірпінець.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300