Нацполіція направила до суду справу ще одного окупанта, який вчиняв злочини в Ірпені

73 Main V1648460651

Слідчі Національної поліції України направили до Ірпінського міського суду обвинувальний акт щодо російського солдата, який вчиняв злочини в Ірпені. За інформацією слідчих, під час окупації міста він імітував розстріл цивільної жінки. Про це інформує Управління комунікацій Нацполіції України.

Військовослужбовця рф звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, злочин було скоєно 22 березня 2022 року на території ірпінського ЖК «Зелений будинок». Військовослужбовці 31 окремої десантно-штурмової бригади вирішили перевірити на наявність патріотичних настроїв цивільних, які сиділи у підвалі будинку. Під час перевірки в однієї з жінок у телефоні знайшли фотографії її сина, який служить в ЗСУ. За це окупанти і вирішили її налякати, обвинувачуваний приставив до її голови автомат та імітував постріл. Внаслідок цих подій жінка отримала сильну психологічну травму.

Нагадаємо, на початку березня Національна поліція України повідомила про підозру у порушенні законів та звичаїв війни трьом військовослужбовцям рф, які розстрілювали цивільні машини в Ірпені.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300