Нацполіція повідомила про підозру трьом окупантам, які вчиняли тяжкі злочини в Ірпені

7858504b 0376 47be Aead B17a5bb390d6

Національна поліція України повідомила про підозру у порушенні законів та звичаїв війни ще трьом військовослужбовцям рф, які розстрілювали цивільні машини в Ірпені. Про це інформує Управління комунікації Національної поліції України.

Підозру оголошено командиру розвідувальної роти 173-го окремого розвідувального батальйону та двом військовим 137-го гвардійського парашутно-десантного полку 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії.

Окупантів звинувачують у розстрілі цивільних машин на вулиці Олега Кошового в Ірпені. Поліцейські встановили, що протягом 5-6 березня російські військові розстріляли тут 10 автомобілів, внаслідок чого загинуло 9 людей та ще 12 — отримали поранення.

Про ці події правоохоронці зняли відеоматеріал, в якому відтворили хід трагічних подій. У відео зібрані свідчення очевидців, відео з камер спостереження та відеореєстратора, а також коментарі Головного слідчого Національної поліції Івана Дулкая.

«Російські військові прекрасно бачили, що це є цивільні особи, які не несуть їм ніякої загрози, але все одно продовжували їх розстрілювати»,— прокоментував Іван Дулкай.

Також в Національній поліції наголосили, що ідентифікували особи ще 20 військовослужбовців з підрозділів причетних до цього злочину і після збору повної доказової бази їх причетності за погодженням із прокурорами Офісу генерального прокурора окупантам оголосять підозри.

Нагадаємо, у січні російському солдатові, якого у вересні взяли в полон на Херсонщині, а також його командиру повідомили про підозру. Вони знущалися, катували та імітували розстріли мирних жителів під час тимчасової окупації Ірпеня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300