Навколо маєтку Зіневича в Лісовій Бучі виріс високий мур

H87c9619

Навколо маєтку власника інтернет-провайдера «Бест» і телеканалу «Погляд» Олексія Зіневича в Лісовій Бучі з’явилася нова цегляна огорожа заввишки майже 4 метри. Про це ITV повідомили місцеві жителі. Цей маєток є об’єктом корупційного скандалу, що спалахнув ще минулого року. Взимку обурені бучанці звалили частину металевого паркану, яким Зіневич обгородив зайняту ним землю.

На знімках, отриманих редакцією, видно, що новий мур стоїть за ще одним, дерев’яним парканом. Між двома огорожами утворилося щось на кшталт контрольно-слідової смуги. За свідченням очевидців, там вартує охоронець із собакою. Раніше над парканом з’явилися камери відеоспостереження. Місцеві мешканці іронізують, що новоспечений землевласник звикає до антуражу виправно-трудової колонії.

Нагадаємо, Олексій Зіневич обніс парканом більше гектара землі в Лісовій Бучі. Левова частка цієї території дісталася йому у вигляді невеликих ділянок, виділених Бучанською міськрадою на підставних осіб – підлеглих і родичів Зіневича. Частину землі він спочатку самовільно захопив, і лише згодом це було оформлено рішенням міської влади. За огорожею опинився навіть загальний проїзд.

На зайнятій Зіневичем землі було знищено чимало дерев та збудовано маєток. Учасники акцій протесту, які періодично відбуваються біля паркану, стверджують, що ці ділянки мали отримати жителі міста, зокрема, учасники бойових дій на Сході. На їхнє переконання, землю Олексій Зіневич отримав від мера Бучі Анатолія Федорука в обмін на медійну підтримку телеканалу «Погляд».

У липні ц. р. Ірпінський міський суд за позовом прокуратури Київської області арештував ділянку площею 0,4 га, яку підставні особи отримали у 2015 році та подарували сестрі Зіневича.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300