Олександр Маркушин поділився спогадом про свого діда-ветерана

Photoeditorsdk Export 2020 05 09t154346.171

Перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин поділився у фейсбуці спогадом про свого діда — ветерана Другої світової війни, а потім депутата Ірпінської міської ради Степана Маркушина.   

«У кожної сім’ї є своя історія війни, яку переповідають дітям і онукам. У нашій родині – це історія про мого орденоносного діда Маркушина Степана Лук’яновича. Він народився в Росії, але все повоєнне життя прожив в Ірпені. Був кадровим офіцером. Служив в авіації. Пройшов війну від першого до останнього дня. У мирний час був депутатом міської ради по округу БКЗ – тому ж округу, який двічі довіряв і мені честь представляти його інтереси у міській раді», — розповів перший заступник мера.

«На жаль, я не бачив діда. Але з дитинства він незримо присутній у моєму житті і залишається для мене зразком мужності і честі. Щороку на 9 травня ми збираємося сім’єю, батько дістає дідові нагороди і з гордістю розповідає про нашого рідного Героя. Дякую батькові за цю пам’ять. Точно знаю, вона житиме довго», — зазначив Олександр Маркушин.

Нагадаємо, сьогодні він разом із іншими представниками місцевої влади та ветеранами Другої світової війни поклав квіти до монумента Невідомого солдата в центрі Ірпеня та пам’ятника загиблим на Алеї Героїв АТО. Напередодні, в День пам’яті й примирення, Олександр Маркушин і депутати міськради привітали ветеранів Другої світової війни, які живуть в Ірпені, та вручили кожному з них Знак народної пошани — пам’ятну медаль «За бойові заслуги. 75 років Перемоги над нацизмом». Увечері керівники міста, депутати, волонтери, члени сімей військових, які загинули на Сході України, запалили біля пам’ятника Невідомому солдату 75 свічок пам’яті.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

Сьогодні, 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

Сьогодні, 16:51

Детальніше
Припинено повноваження ірпінської депутатки Валентини Кравченко — партія "Нові Обличчя"

Сьогодні, 15:11

Детальніше
В Ірпінському відділі поліції запровадили систему Custody Records (відео)

Сьогодні, 14:29

Детальніше
В Ірпінському садочку "Лісова пісня" планують зробити капітальний ремонт

Сьогодні, 14:27

Детальніше
Сьогодні виконком Ірпінської міськради вніс зміни до складу одразу двох комісій

Сьогодні, 14:25

Детальніше
В ІЛІТі відбудеться день відкритих дверей

Сьогодні, 14:24

Детальніше
"Друга ріка" разом із ірпінськими волонтерами передали військовим 100 дронів (відео)

Сьогодні, 13:48

Детальніше
Всі новини
300x300