Олександр Маркушин розповів про боротьбу з коронавірусом в Ірпені (відео)

Photo06

Перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин виступив із відеозверненням, у якому розповів про заходи, які вживаються владою міста для протидії поширенню коронавірусу та для підготовки центральної міської лікарні до надання допомоги жителям регіону в умовах епідемії.

«Боротьба з коронавірусною інфекцією об’єднала громаду Ірпеня, бізнес, політиків, депутатський корпус, сусідні населені пункти. Першочерговим завданням для нас стала реконструкція інфекційного відділення Ірпінської лікарні. Містом Ірпінь та місцевими підприємствами виділено більше 7 млн грн на капітальний ремонт цього відділення, меблі, обладнання. В оновлене інфекційне відділення ми передамо 12 апаратів штучної вентиляції легенів – шість апаратів уже є, шість ми докупимо. Зараз встановлюємо систему подачі кисню, закуповуємо багатофункціональні ліжка та замовляємо меблі. Окремо наші меценати збирають кошти на придбання мобільного рентген-апарату», — розповів посадовець.

За його словами, до ремонту інфекційного відділення лікарні долучилися сусідні населені пункти. «Зокрема, Буча виділила 1 млн 100 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі та планує закупити два апарати штучної вентиляції легенів, селище Ворзель теж планує купити апарат штучної вентиляції легенів, селище Коцюбинське виділило 200 тисяч на ремонт відділення. За це ми їм дуже дякуємо!» — відзначив Олександр Маркушин.

Він повідомив, що саме зроблено в Ірпінському регіоні для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

«Перше: оголосили карантин у всіх навчальних закладах Приірпіння. Друге: в перші дні карантину ми створили «антивірусний» штаб, який очолив епідеміолог Андрій Левківський. Створили спеціальну протиепідемічну амбулаторію в Ірпені по вулиці Михайлівській, 22, в яку можуть звертатися всі люди з ознаками коронавірусної інфекції. В усіх інших амбулаторіях ми запровадили суворий пропускний санітарний контроль. Також ми створили волонтерський штаб, який очолив голова Ради учасників АТО Антон Головенко. Волонтери доставляють їжу, ліки самотнім пенсіонерам, літнім людям. Основне завдання – зробити все, щоб ці люди не покидали свої домівки», — сказав перший заступник мера.

Він зазначив, що в Приірпінні заборонене проведення будь-яких масових заходів, робота ринків та ярмарків, кафе, ресторанів, СПА-центрів, салонів краси, нотаріусів, тренажерних залів і т. ін., відвідування всіх дитячих та спортивних майданчиків. Водночас дозволено роботу продуктових магазинів, АЗС, аптек, магазинів мобільного зв’язку.

«Також ми обмежили прийом громадян в Ірпінській міській раді та на комунальних підприємствах нашого міста. Заяви чи звернення можна залишати на сайті міськради чи комунального підприємства, передати по телефону або надіслати електронною поштою. Комунальному підприємству «УЖКГ «Ірпінь» доручено здійснювати дезінфекцію місць загального користування та скупчення людей. Це під’їзди, ліфти, площі, вокзал, сквери, парки», — розповідається у відеозверненні.

«Ми щодня працюємо над тим, щоб зберегти життя кожного жителя нашого регіону. Від вас потрібно лише одне: будь ласка, залишайтеся вдома! Здоров’я вам!» — наголосив Олександр Маркушин.

Нагадаємо, вчора стало відомо про першу підозру на COVID-19 в Ірпені: ПЛР-аналіз зразка біоматеріалу вагітної жінки показав позитивний результат. Жінку госпіталізували до спеціалізованого медзакладу в Білій Церкві. Як повідомив Олександр Маркушин, сьогодні о 03.00 вона народила хлопчика. За словами Маркушина, “стан мами задовільний, симптомів вірусу все менше; стан дитини теж задовільний”.

Згодом Олександр Маркушин повідомив про ще чотири підозри на коронавірус в Ірпені.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

"Друга ріка" разом із ірпінськими волонтерами передали військовим 100 дронів (відео)

Сьогодні, 13:48

Детальніше
Артему Гуріну загрожує обмеження волі на строк до двох років

Сьогодні, 12:27

Детальніше
Ірпінський спорстмен Володимир Кульківський став переможцем Чемпіонату Європи з гирьового спорту

Сьогодні, 10:58

Детальніше
Ірпінська міська рада задовольняє лише 32% запитів на публічну інформацію — "Доступ до правди"

Сьогодні, 10:07

Детальніше
Ірпінський депутат Артем Гурін погрожував фізичною розправою своїй колезі та її родині

22 Apr 22:57

Детальніше
В Ірпінському музеї відкрилася великодня виставка (відео)

22 Apr 15:54

Детальніше
На вул. Соборній в Ірпені ремонтують дорожнє покриття

22 Apr 15:09

Детальніше
Завтра Ірпінська громада прощатиметься з 51-річним Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

22 Apr 12:59

Детальніше
Всі новини
300x300