Ірпінчанка, в якої підозрюють коронавірус, народила дитину

02abecc 09bf78b Karantyn485

Жителька Ірпеня, яку з підозрою на коронавірусну хворобу вчора шпиталізували в Білій Церкві, сьогодні о 03.00 народила в пологовому будинку цього міста хлопчика. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

«Стан мами задовільний, симптомів вірусу все менше. Стан дитини теж задовільний, вага — 3600. Здоровий ірпінський хлопець!» — написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Маркушина, «маму сьогодні переведуть в інфекційне відділення, хлопчик тимчасово буде на карантині».

«Від імені всієї громади Ірпеня бажаю мамі та хлопчику здоров‘я!» — додав перший заступник мера.

«Варто зазначити, що, згідно зі світовим досвідом, хворі на COVID-19 вагітні жінки народжують здорових дітей. Отож сподіваємося, що дитині нічого не загрожує, попереду її чекає карантинний нагляд протягом 14 днів», — зауважив, у свою чергу, головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, керівник місцевого оперативного штабу протидії поширенню COVID-19 Андрій Левківський.

Нагадаємо, вчора стало відомо про першу підозру на COVID-19 в Ірпені. ПЛР-аналіз зразка біоматеріалу вагітної жінки показав позитивний результат. Як зазначив Андрій Левківський, аналіз проводився в референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України в Києві.  

Остаточний діагноз буде встановлено після отримання результатів повторного аналізу.

«Зі слів жінки, вона не відвідувала останнім часом країн із COVID-19 та не мала контакту з хворими, тож епідрозслідування триває», — розповів Андрій Левківський.

Як повідомлялося, вчора ввечері комунальні служби Ірпеня проводили дезінфекцію в будинку, де проживає жінка, в якої підозрюють COVID-19. Проведення протиепідемічних заходів координували перший заступник міського голови Олександр Маркушин та члени оперативного штабу протидії поширенню коронавірусу. «Муніципальна варта» спільно з поліцією та ДСНС надавали жителям будинку необхідну інформацію, а керівництво міста звернулося до них із проханням «максимально самоізолюватися».

Водночас голова Інвестиційної ради Ірпеня, член антиепідемічного оперативного штабу Володимир Карплюк закликав не довіряти фейкам про те, що жителі будинку нібито будуть замкнені в ньому 14 днів. 

«Мешканці цього будинку насправді можуть виходити/заходити вільно, але питання в тому, що люди мають самоусвідомлювати важливість самоізоляції», — зауважив він.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300