Олександр Маркушин: «Щодня фіксуємо і систематизуємо дані про пошкодження і руйнування житла ірпінців»

278338511 3366547216965110 4560951247797690130 N

Законодавчого механізму відшкодування збитків від знищення чи пошкодження нерухомого майна внаслідок бойових дій поки що немає. Тим часом в Ірпені системно проводиться обстеження ушкоджених будинків та фіксація й систематизація даних про руйнування. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці й на телеграм-каналі Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Друзі, отримую багато запитань щодо відшкодування збитків, завданих вашому майну. Вкотре наголошую: чіткого механізму від держави ми ще не маємо! Хто, як і в який спосіб буде це робити, ми ще не знаємо, і так само, як і ви, чекаємо роз’яснень «згори». Однак ми вже робимо те, що можемо – щодня фіксуємо і систематизуємо дані про пошкодження і руйнування житла ірпінців», – розповів мер.

За його словами, це відбувається у два способи.

«По-перше, обстеженням пошкоджених будівель на можливість відновлення займаються дві комісії фахівців Науково-дослідного інституту будівельного виробництва. Вони вулиця за вулицею обійдуть весь Ірпінь. Наразі займаються обстеженням багатоповерхівок. Маю попередити, що цей процес триватиме нешвидко, адже робота дуже серйозна і відповідальна. Паралельно із ними дані збирає Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Ірпінської міськради. Інформацію про стан своїх будинків їм мають надіслати голови ОСББ чи управителі (і вони вже знають, як вони це мають зробити), а також власники приватних будинків», – зазначив Маркушин.

Він окремо звернувся до господарів приватних садиб: «Якщо Ваш дім потребує поточого ремонту – відновлення вікон, дверей, даху, то Ви надсилаєте такі дані: площа будинку, кількість поверхів, власник, адреса, кількість пошкоджених вікон, орієнтовна площа пошкоджених вікон, орієнтовна площа пошкодженого даху, кількість пошкоджених дверей, їх площа та фото пошкоджень на номер +380637062271. Якщо ж Ваш будинок сильно зруйнований і він, скоріш за все, не підлягає відновленню, надсилаєте такі дані: площа, кількість мешканців, власник, адреса, кількість поверхів та фото на номер +380975220925. Приймаються лише повідомлення на Telegram чи WatsApp, дзвінки не приймаються. Прошу з приводу приватних садиб звертатися лише за цими номерами телефонів».

«Зараз працюємо над створенням гарячої лінії для консультацій і роз’яснень щодо пошкодженого майна. Слідкуйте за моїми повідомленнями», – додав міський голова.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300